Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Valentin Vrabie, despre participarea sa la protestul de astăzi „Această «ciupercă» nu ne-a lăsat să ne dezvoltăm“

ro

11 Jul, 2014 00:00 3496 Marime text
Primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, vine, astăzi, la Constanţa. Nu într-o vizită de curtoazie, ci pentru a se alătura protestatarilor care organizează mitingul de amploare programat să se desfăşoare în faţa Primăriei Constanţa. Mai multe organizaţii sindicale şi ONG-uri protestează astăzi faţă de „distrugerea spațiului verde, nerespectarea legii de către aleșii locali, disprețul și discriminarea la adresa femeii, abuzuri față de elevi și studenți, alături de subfinanțarea învățământului constănțean, corupția și manipularea practicate de membrii administrației locale și, nu în ultimul rând, intenția de a prelua Portul Constanța“.
Participarea la acţiuni de protest împotriva administraţiei Mazăre-Constantinescu nu este o noutate pentru primarul independent al comunei Peştera. În urmă cu trei luni, pe 1 aprilie, Valentin Vrabie a organizat un protest-gigant în faţa Consiliului Judeţean Constanţa, unde au participat peste 1.000 de oameni din comuna pe care o conduce. Cei veniţi atunci au cerut în faţa mai-marilor CJC „să fie lăsaţi să trăiască în comuna şi în judeţul lor fără să-şi piardă demnitatea, sănătatea şi orice principiu moral“.

Iarba nu creşte la umbră

Primarul comunei Peştera se caracterizează drept „un oponent, un luptător împotriva sistemului impus de administraţia Mazăre-Constantinescu“. „Sistemul creat de cei doi a acaparat oraşul, judeţul, sufocându-l sub o umbrelă, sub o ciupercă a nelegiuirilor. La umbră, nici iarba nu creşte, nu se întâmplă nimic. Această «ciupercă» ne-a acaparat cu totul şi nu ne-a lăsat să ne dezvoltăm“, a afirmat gospodarul-şef al comunei Peştera, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa. Acesta şi-a anunţat intenţiile şi prin intermediul unui site de socializare.
„Demnitatea nu se învaţă într-o lecţie, nu se negociază, nu se cumpără, ci se deprinde din prima până în ultima clipă a vieţii. Însă nu toţi au învăţat asta...Pentru ca m-am săturat de piesele de teatru ieftine pe care le-a interpretat de-a lungul acestor ani perechea Mazăre-Constantinescu, mă solidarizez împotriva abuzurilor care au afectat viaţa de zi cu zi a cetăţenilor acestui judeţ“, susţine primarul Valentin Vrabie într-o postare pe Facebook. „Pentru că vreau să fim lăsați să trăim în comuna noastră fără să ne pierdem demnitatea, pentru că avem dreptul la respect din partea autorităţilor judeţene, pentru că nu mai accept ca minciuna să fie legea care domneşte in judeţul Constanţa, pentru că m-am săturat de comportamentul abuziv şi iresponsabil al unui clovn preşedinte de partid, pentru toate acestea şi multe altele pe care toţi le ştiţi, eu voi fi acolo“, arată liderul autorităţii locale din comuna Peştera.
 
„Mă bucur să văd că, după atâţia ani, tot mai mulţi oameni au curajul de a ieşi în faţă şi a-şi striga nemulţumirile cu privire la actele incalificabile pe care le fac cei care ne conduc, cei pe care i-am învestit cu încredere. Puterea este şi trebuie să fie mereu de partea celor mulţi“, a conchis primarul Valentin Vrabie în declaraţia făcută cotidianului ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii