Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul municipiului Constanța „Lansez un apel deschis de a-mi transmite în comentarii reproșurile pentru acest mandat“

ro

03 Mar, 2024 16:13 815 Marime text
Foto: Facebook/Vergil ChițacPrimarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care lansează un apel deschis de a-i se transmite reproșurile pentru acest mandat. 

După cum bine știți, nu am fost și nu voi fi niciodată personajul dedicat PR-ului politic, lucru care a atras cu sine o serie de #reproșuri din partea multor cetățeni. Că nu am postat suficient, că nu am dialogat cu cetățenii sau că nu m-am pozat suficient de mult.

Vă asigur că am și dialogat, am fost și pe teren, am fost permanent conectat la problemele orașului, doar că nu am considerat că, pentru a valida aceste acțiuni, este nevoie mereu de blițuri.

Sunt și am fost întotdeauna un om pragmatic, realist, orientat spre soluții, mă concentrez doar pe ceea ce contează cu adevărat și nu am căutat niciodată să fac impresie. Sunt un primar dedicat orașului și cetățenilor, mai mult decât dedicat vorbelor și discursurilor dintr-o campanie atent gândită.

Pentru că mi-am dorit să fiu mai aproape de cetățeni, însă, am început să lucrez mai mult la partea de dialog și comunicare cu dumneavoastră și am văzut cu toții roadele acestei abordări: atâtea subiecte dezbătute despre starea orașului, sute de întrebări pe care am încercat pe cât posibil să nu le las fără un răspuns, încurajarea unui interes constant față de Constanța... Asta este, fără niciun dubiu, datorită vouă și spiritului de echipă pe care l-am întâlnit adesea în mesaje.

Cu toate acestea, încă sunt multe #reproșuri, adresate direct sau indirect, cu privire la deciziile sau modul în care am ales să valorific acest mandat. Este libertatea fiecăruia dintre voi să vă exprimați părerea, însă aș vrea să le corectez pe cele pe care nu consider că au un fundament și un raționament solid. Realizez că acest mandat a stârnit multe dezbateri aprinse și opinii divergente, însă trebuie să menționez că proiectele pe care le-am propus și deciziile pe care le-am luat nu au fost ca să dea bine, ca să punctez electoral, ci pentru că de asta avea nevoie Constanța, de inițiativă, indiferent de câtă vâlvă ar crea aceasta. Or, înainte de 2020, am observat doar curaj în vorbe, și niciodată în fapte. Pot înțelege de ce. Nu ar fi dat bine la public. Să nu uităm, totuși, că persoanele care nu și-au asumat planuri mărețe, din cauza a ceea ce s-ar fi creat până să se vadă rezultatele, au adus orașul în stadiul în care se găsea înaintea începerii lucrărilor.

Nu voi termina tot până la finalul mandatului, nu cred că este o noutate. Oricât mi-aș dori, nu se poate reabilita de la 0 un oraș într-un singur mandat, mai ales când vorbim de un oraș în care indiferența a fost cea mai mare resursă. Dacă antipatia și reproșurile constante sunt prețul schimbării la față a Constanței, eu nu ezit deloc în a-mi asuma acest preț. Pentru că e pentru binele orașului nostru, iar miza unui oraș plin de proiecte este mai mare decât miza unui nou mandat.

O să mai revin cu astfel de perspective, luând drept punct de plecare părerile care s-au tot perindat, dar și cele pe care le văd adesea în comentarii. De acum înainte nu voi mai trece sub tăcere aceste nemulțumiri la adresa mea, din simplul fapt că sunt convins că riscurile pe care mi le-am asumat, și pentru care sunt taxat, vor da roade în viitor.

Cu această ocazie, lansez un apel deschis de a-mi transmite în comentarii #reproșurile dumneavoastră pentru acest mandat. Acestea nu vor rămâne fără răspuns și voi încerca pe cât posibil să le dezmint.
P.S. - Toate comentariile care nu păstrează un limbaj adecvat, lipsit de injurii, vor fi șterse.

Citește și: 

Ce spune primarul Vergil Chițac despre o candidatură pentru un nou mandat la Primăria Municipiului Constanța

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Constantean 03 Mar, 2024 19:09 Colectarea gunoiului noaptea- cel mai mare repros. Motiv pt care voi vota orice alt candidat. De furat, furati toti. Prostii si lucracri de mantuiala faceti toti. Dar tu, chitac, nu ne lasi sa dormim noptile.