Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Micu îşi cere în instanţă sporul de vechime

ro

14 Jan, 2011 02:35 2770 Marime text
cap_8.jpgPrimarul comunei Tuzla, Constantin Micu, se luptă în instanţă pentru recuperarea sporului de vechime.

Edilul a înregistrat o acţiune în acest sens, în 2010, la Judecătoria Mangalia, care a fost recent declinată către Tribunalul Constanţa. Dosarul nr. 2558/254/2010, având ca obiect drepturi băneşti şi în care primarul Constantin-Florin Micu are calitatea de reclamant, iar Consiliul Local Tuzla de pârât, a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa pe 11 ianuarie 2011. Pentru a afla mai multe detalii, l-am contactat telefonic pe edilul comunei Tuzla, care ne-a declarat că a iniţiat această acţiune pentru a avea dreptul la vechime. După cum se ştie, legislaţia în vigoare nu dă dreptul primarilor şi viceprimarilor la spor de vechime, singura formă de remunerare prevăzută fiind indemnizaţia lunară. Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale prevede la Capitolul III, art. 57, alin. (5) că „pe durata mandatului, primarul şi viceprimarul primesc o indemnizaţie lunară, ca unică formă de remunerare a activităţii corespunzătoare funcţiei de primar, respectiv de viceprimar, şi care reprezintă baza de calcul pentru stabilirea drepturilor şi obligaţiilor care se determină în raport cu venitul salarial. Primarul şi viceprimarul nu beneficiază de sporul de vechime în muncă şi nici de alte sporuri prevăzute de lege". Deşi Legea administraţiei publice locale prevede astfel, primarul comunei Tuzla, Constantin Micu, este decis să lupte în instanţă pentru a avea dreptul la spor de vechime, mai ales că a avut deschizători de drum în acest sens. Şi alţi primari au dat în judecată consiliile locale pe care le reprezintă pentru a-şi recupera dreptul la sporul de vechime.

Primarul din Hârşova, deschizător de drum

„Mai sunt şi alţi primari care au făcut la fel şi care beneficiază acum de acest drept. Un exemplu este primarul din Frătăuţi - Suceava, iar altul este primarul din Hârşova. Există mai multe astfel de cazuri în întreaga ţară", ne-a declarat Constantin Micu.

Primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, unul dintre deschizătorii de drum în ceea ce priveşte recuperarea dreptului la spor de vechime, ne-a declarat că a avut câştig de cauză în acţiunea iniţiată încă din 2009. „Am luat banii şi i-am şi cheltuit. Cu toate acestea, este o nebunie cu aceste procese, pentru că s-a întâmplat ca una şi aceeaşi instanţă să dea soluţii diferite în cazul unor acţiuni similare şi nu ştiu cum vine asta, adică la unii le dai şi la alţii nu le dai? Parcă unii-s mai bugetari decât alţii!", a afirmat primarul Tudor Nădrag. Edilul din Hârşova a precizat că acelaşi demers a fost iniţiat în instanţă de către viceprimarul oraşului, George Brătianu, care a avut la rândul său câştig de cauză.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii