Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Lipnita vrea sa investeasca in sistemul de iluminat public

ro

30 Nov, 2007 00:00 2156 Marime text
1196364025.jpg

Autoritatea locala din Lipnita va reabilita sistemul de iluminat public din toate cele sapte localitati ale comunei: Canlia, Carvan, Coslugea, Cuiugiuc, Goruni, Izvoarele si Lipnita.

"Vrem sa achizitionam 800 de lampi economice pentru toata comuna. Vom face proiectul tehnic si sper ca pana de anul nou sa facem licitatia", ne-a declarat primarul comunei Florin Georgel Onescu. El a precizat ca investitia totala se ridica la aproximativ 250.000 euro pe care autoritatea locala ii va plati in sapte ani de zile. O alta prioritate pentru primarul comunei este si definitivarea lucrarilor de reabilitare a drumului comunal 41 Lipnita - Cuiugiuc cu o lungime de sase kilometri. "In primavara speram sa finalizam lucrarea. S-a facut tratament dublu-bituminos si prin urmare, speram ca lucrarea sa fie foarte rezistenta", a afirmat primarul Onescu. Valoarea investitiei se cifreaza la 3,9 milioane lei, bani proveniti din bugetul propriu si din fondurile alocate de catre Consiliul Judetean Constanta. Autoritatea locala intentioneaza sa reabiliteze si drumurile din satele Canlia, Izvoarele, Cuiugiuc si Goruni. "Sper ca pentru Canlia sa prindem o finantare din fonduri structurale si din cele acordate in baza Legii 577", a mai spus primarul. Autoritatea locala intentioneaza sa amenajeze cursurile de apa care traverseaza teritoriul localitatilor Canlia si Coslugea. "Vrem sa amenajam firul de vale pentru regularizarea albiei cursurilor de apa", a precizat primarul Florin Onescu.

Gradinitele vor fi reabilitate

Primaria a demarat si reabilitarea Scolii Carvan. S-au montat geamuri termopane si s-au construit grupuri sanitare noi cu apa curenta, ce corespund standardelor europene. Edilul comunei a precizat ca vor fi reabilitate si gradinitele pana la 15 septembrie anul viitor. De exemplu, gradinita din Lipnita este improprie pentru desfasurarea procesului didactic. Imobilul are 120 de ani vechime si mai toate incaperile au fisuri si igrasie. O alta problema cu care se confrunta autoritatea locala este si transportul scolarilor catre institutiile de invatamant cu ciclu gimnazial. Primaria a achizitionat un microbuz pentru transportul elevilor, insa avand in vedere ca doar patru localitati din sapte ale comunei au clasele V-VIII, autovehiculul se defecteaza des pentru ca are de parcurs aproximativ 200 km pe zi.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii