Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa vrea să delege serviciul de iluminat public

ro

15 Nov, 2019 00:00 2565 Marime text
Primăria municipiului Constanţa a ajuns la concluzia că sistemul de iluminat public din municipiul Constanţa are nevoie de modernizare din cauza unor aspecte apărute în ultima perioadă. Printre acestea: dezvoltarea infrastructurii stradale şi extinderea zonelor rezidenţiale ale municipiului nu au fost corelate şi cu dezvoltarea infrastructurii, aceasta fiind una subdimensionată în prezent.
 
La nivelul municipiului, există încă reţele şi echipamente învechite, ineficiente şi cu un grad înaintat de uzură, iar în multe situaţii, reţeaua de iluminat este comună cu cea de distribuţie pentru consumatorii casnici, distribuţia în teritoriu a punctelor luminoase este inechitabilă şi neeficientă, astfel încât, în timp ce în unele zone iluminatul lipseşte cu desăvârşire sau este precar, în altele există o densitate nejustificat de mare de stâlpi de iluminat.
 
De asemenea, aspectul nocturn al oraşului este net inferior celui diurn, nereuşind să pună în valoare elementele arhitectonice, ornamental-peisagistice şi personalitatea oraşului. În ceea ce priveşte zonele de risc sporit (intersecţii, poduri, treceri la nivel), acestea sunt iluminate cu mult sub limitele normale ce reglementează calitatea şi cantitatea iluminatului public.
Municipalitatea consultă piaţa privind iniţierea unei proceduri de achiziţie a serviciilor de consultanţă privind întocmirea documentaţiei pentru delegarea gestiunii serviciului de iluminat public din municipiul Constanţa Municipiul Constanţa.
 
Obiectul consultării este elaborarea documentaţiei necesare atribuirii contractului de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public din municipiul Constanţa. Obiectivul prezentei proceduri este impus de necesitatea adaptării la cerinţele şi exigentele legale în vigoare a serviciului de iluminat public privit ca un sistem de iluminat public eficient şi care să corespundă cu programele de dezvoltare durabilă ale municipalităţii, respectiv pentru: asigurarea dezvoltării durabile a unităţilor administrativ-teritoriale; crearea unui ambient plăcut şi ridicarea gradului de civilizaţie, a confortului şi a calităţii vieţii; asigurarea funcţionării şi exploatării în condiţii de siguranţă, rentabilitate şi eficienţă economică a infrastructurii aferente serviciului de iluminat public; protecţiei şi conservării mediului natural şi construit ; satisfacerea judicioasă, echitabilă şi nepreferenţială a tuturor membrilor comunităţii locale, în calitatea lor de beneficiari ai serviciului; identificare şi implementare a unor soluţii şi sisteme de eficienţă energetică; reducerea consumului de energie electrica prin inlocuirea corpurilor de iluminat public conventionale (sursa sodium şi/sau mercur) cu tehnologie noua tip LED ; îmbunătăţirea parametrilor tehnico-funcţionali ai sistemului de iluminat public;  optimizarea si eficientizarea parametrilor tehnico-functionali prin lucrari de reabilitare a sistemului de iluminat public; asigurarea accesului egal al cetatenilor la serviciu de utilitate publică; creşterea gradului de confort, siguranţă şi civilizaţie al cetăţenilor precum şi eliminarea evenimentelor de agresiuni sociale pe timp de noapte şi a accidentelor.
 
Totodată, municipalitatea urmăreşte punerea în valoare, printr-un iluminat arhitectural, ornamental şi ornamental festiv a edificiilor de importanţă publică şi/sau culturală şi marcării prin sisteme de iluminat corespunzătoare a evenimentelor festive şi a sărbătorilor legale sau religioase.
 
Lucrări de reparaţii pentru menţinerea sistemului de iluminat inclusiv pentru locurile de consum care alimentează consumatori aparţinând inventarului bunurilor din domeniul public/privat al municipiului Constanţa.
Principalele lucrări ce se vor executa sunt următoarele: înlocuit lămpi de iluminat; înlocuit corpuri; înlocuit proiectoare;  înlocuit igniter; înlocuit balast; înlocuit condensator; înlocuit dulie; cablu subteran; cablu aerian; înlocuit stâlpi; înlocuit cutii distribuţie/derivaţie şi reparat: bloc de măsură, sistem de telegestiune, software; montaj ceas programator cu releu; montaj clemă CDD 45; - montaj clemă legătura; montaj siguranţă MPR GR.00 0-50A; montaj siguranţă MPR GR.00 50-100A; montaj siguranţă MPR GR.01 0-50A; montaj siguranţă MPR GR.01 50-100A;  refacere intervenţie în domeniul public trotuar asfalt; refacere intervenţie în domeniul public trotuar pavele; înlocuit/reparat consola.
Potrivit anunţului de consultare, pentru îndeplinirea contractului de delegare a serviciului de iluminat public, antreperenorul va asigura atât proiectarea cât şi execuţia lucrărilor necesare.
 
Pentru delegarea serviciului de iluminat public, propunerea financiară va fi prezentată pe fiecare documentaţie în parte. Data limită de transmitere propuneri este 29.11.2019.
 

Citeşte şi:

Clădiri emblematice ale Constanţei ce vor beneficia de iluminat arhitectural (galerie foto)

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii