Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:22 15 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța, precizări importante cu privire la ridicarea deșeurilor vegetale

ro

18 May, 2021 21:16 661 Marime text
  • Începând de astăzi, 18 mai 2021, municipalitatea poate fi sesizată cu privire la ridicarea deșeurilor vegetale rezultate în urma acțiunilor de îngrijire a spațiilor verzi din preajma imobilelor, la  numărul de WhatsApp - 0731.550.011.
Primăria Municipiului Constanța vine în sprijinul instituțiilor publice, asociațiilor de proprietari, a persoanelor fizice și juridice, în demersul privind îndeplinirea obligațiilor referitoare la întreținerea suprafețelor aflate în grijă, din jurul imobilelor.
 
Începând de astăzi, 18 mai 2021, municipalitatea poate fi sesizată cu privire la ridicarea deșeurilor vegetale rezultate în urma acțiunilor de îngrijire a spațiilor verzi din preajma imobilelor, la  numărul de WhatsApp - 0731.550.011.

Sesizarea va fi făcută printr-un mesaj scris, care va conține locația exactă unde este necesară intervenția.

Acesta va fi însoțit de fotografii realizate la fața locului. Pentru o intervenție mult mai rapidă a echipelor de salubrizare, avem rugămintea ca deșeurile vegetale să fie așezate în apropierea unei căi de acces.
 
Precizăm că la numărul de WhatsApp - 0731.550.011, pot fi semnalate probleme ce țin de salubrizarea orașului sau alte situații urgente în rezolvarea cărora municipalitatea poate interveni punctual și într-un timp cât mai scurt.
 
Reamintim că în conformitate cu prevederile art. 5, pct.2 și pct 3 din  H.C.L nr.77/2021 (pentru aprobarea Regulamentului privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța), instituțiile publice, asociațiile de proprietari, persoanele fizice și juridice au următoarele obligații:

•să asigure curățenia trotuarelor din dreptul imobilelor pe care le dețin, a locurilor de parcare pe care le folosesc și a spațiilor verzi existente din dreptul imobilelor pe care le dețin sau le folosesc. Perimetrul aflat în întreținerea asociațiilor de proprietari/operatori economici, îl reprezintă suprafața de spațiu verde tangentă imobilului aflat în proprietatea sau în folosința acestora până la intersecția cu un trotuar, alee, stradă, bulevard.

Limita de demarcație o reprezintă jumătatea distanței dintre blocuri/imobile, aparținând unor asociații diferite/operatori economici.

Lucrările  ce se vor executa pe suprafețele aflate în  întreținere sunt: cosit iarbă, tuns gard viu, curăţat teren orizontal de frunze și crengi, scos frunze uscate din garduri vii, borduri, chenare, salubrizare spații verzi, colectat, încărcat şi transport resturi vegetale, întreținere arbuști și arbori.

•să asigure condiții de igienă, inclusiv prin operațiuni de curățare, dezinsecție, dezinfecție și deratizare, a imobilelor aflate în proprietate sau în folosință, precum și a spațiilor comune din cadrul asociațiilor de proprietari.

Aceste lucrări vor fi executate numai cu operatori economici autorizați., precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii