Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța, amendată de Garda de Mediu pentru nerespectarea regimului deșeurilor

ro

10 May, 2021 12:38 1410 Marime text
  • Acțiunile de inspecție și control au continuat la alte trei UAT-uri din județul Constanța: Constanța, Costinești și Mangalia. Comisarii au verificat, în special, starea de salubrizare a localităților.

Pe raza celor trei unități administrativ teritoriale au fost identificate terenuri insalubre și mai multe depozite neorganizate de deșeuri.

S-a constatat că UAT-urile verificate nu au adoptat și nu au implementat măsuri eficiente privind salubrizarea terenurilor neocupate funcțional, precum și măsuri de prevenire a abandonării deșeurilor pe terenurile din zonele de competență.

Fiecare UAT a primit câte o amendă în valoare de 15.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor și câte un plan de măsuri cu termene de remediere a deficiențelor constatate.

Astfel, în prima săptămână a lunii mai, comisarii au efectuat verificări pe această tematică la UAT Limanu, UAT Constanța, UAT Costinești și UAT Mangalia, fiecare fiind sancționată cu amendă de 15.000 lei.

În zona Năvodari s-au efectuat verificări la șantiere de construcții, o societate fiind amendată cu 40.000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor generate. Acțiunile de control sunt în derulare pe raza UAT Năvodari, fiindu-se solicitate informații privind proprietarii/deținătorii terenurilor pe care au fost identificate deșeuri.

Sursă foto: Facebook.com / Garda de Mediu Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii