Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu „INS confirmă oficial că inflația a coborât la o singură cifră, 9,4%!”

ro

11 Aug, 2023 11:35 793 Marime text
Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu
  • Astăzi, 11 august 2023, Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a postat un mesaj pe o rețea de socializare despre inflație.
 
Astăzi, 11 august 2023, Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a postat un mesaj pe o rețea de socializare despre inflație.
 
Iată ce spune acesta:
 

„INS confirmă oficial că inflația a coborât la o singură cifră, 9,4%! După ce pandemia, liberalizarea ticăloasă a prețurilor la energie și gaze, criza energetică și războiul au împins inflația până la 16,8% în noiembrie anul trecut, iată că măsurile noastre de luptă contra inflației au avut succes.
 
Ne-am angajat în Programul de Guvernare că vom coopera cu BNR în lupta cu creșterea prețurilor și că vom reface puterea de cumpărare a românilor și competitivitatea companiilor strategice din economie și a IMM-urilor care produc aici, în România.
 
Schema de plafonare / reglementare la energie și gaze, măsura de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază, precum și pachetele consistente de stimulare economică și investiții publice sunt doar câteva măsuri gândite și implementate în lupta cu prețurile si reducerea importurilor.
 
Vom continua până la îndeplinirea angajamentului asumat în Programul de Guvernare - reducerea inflației la nivelul de 8% până în decembrie 2023.
Obiectivul final al politicilor economice promovate de noi este creșterea nivelului de trai al populației, prin management macroeconomic sustenabil, lupta cu prețurile și producție, investiții și creare de locuri de muncă plătite decent aici, în România”, spune acesta.

 


Citește și:
Premierul Marcel Ciolacu: Preţurile la energie vor fi plafonate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii