Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, discurs în Parlamentul European „Ne apărăm împotriva celei mai antieuropene forţe din lumea modernă“ (VIDEO)

ro

09 Feb, 2023 13:12 1093 Marime text
Foto: Facebook/Parlamentul EuropeanPreşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi la Bruxelles, în plenul Parlamentului European, că apărarea teritoriului ucrainean împotriva invaziei ruse reprezintă de asemenea şi apărarea Europei, relatează AFP.

"Ne apărăm împotriva celei mai antieuropene forţe din lumea modernă", a declarat el.

"Ne apărăm, vă apărăm", a adăugat el.

Zelenski şi-a mai exprimat convingerea că ţara sa se va alătura Uniunii Europene după ce va ieşi victorioasă din războiul cu Rusia, potrivit Reuters.

În acelaşi timp, el a mulţumit Parlamentului European pentru ajutorul pe care Ucraina îl primeşte din partea UE pentru a se apăra împotriva invaziei ruse.

Zelenski a fost aclamat de eurodeputaţi, care l-au aplaudat în picioare în plenul PE, înaintea discursului său. Unii au purtat culorile albastru şi galben ale drapelului ucrainean.

El a fost primit de preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

''Acest parlament a fost alături de Ucraina din prima zi şi vom confirma astăzi (joi - n.r.) că vom continua să fim alături de Ucraina până la victorie'', a declarat Metsola în faţa presei, cu puţin înainte de sosirea lui Zelenski.

După vizite la Londra şi Paris în urmă cu o zi, Zelenski participă joi în capitala Belgiei la un summit al şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, cărora le va cere să livreze Kievului avioane de luptă pentru a face faţă avansului armatei ruse.

Deşi e puţin probabil ca Zelenski să plece de la Bruxelles cu promisiuni imediate la solicitările sale, vizita îi oferă şansa să îşi susţină cauza în persoană în faţa liderilor din UE pentru prima dată de la începutul invaziei ruse din Ucraina, la 24 februarie anul trecut.

În discursul din Parlamentul European, Zelenski nu a reiterat cererea Ucrainei de a primi mai multe avioane. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii