Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele României, Klaus Iohannis, spune că posibilitatea de a da în judecată Austria în cazul Spațiului Schengen „trebuie foarte bine analizată"

ro

20 Sep, 2023 21:56 1144 Marime text
  • Posibilitatea de a da în judecată Austria, dacă se împotriveşte din nou aderării României la Schengen, „trebuie foarte bine analizată", a afirmat miercuri, 20 septembrie 2023, preşedintele Klaus Iohannis.

Posibilitatea de a da în judecată Austria, dacă se împotriveşte din nou aderării României la Schengen, „trebuie foarte bine analizată", a afirmat miercuri, 20 septembrie 2023, preşedintele Klaus Iohannis, conform Agerpres.

„Această abordare trebuie foarte bine analizată şi, dacă este posibilă o soluţionare pe această cale, atunci cu siguranţă vom şti care este această posibilitate", a arătat şeful statului, într-o declaraţie pentru presa din România.


Preşedintele Klaus Iohannis este prezent la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că, în cazul în care Austria va vota, la Consiliul JAI din luna decembrie, împotriva aderării României la Schengen, va ataca decizia la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), demers în care va dori să aibă instituţiile europene drept parteneri.

Şeful Executivului a dat asigurări că va folosi cu certitudine toate mijloacele pe care le are la îndemână, tot ce este legat de acest subiect şi tot ce este legal de făcut, fiindcă locul României este în Schengen. 


Citește și:
Stimularea schimburilor comerciale prin Portul Constanța, printre subiectele discutate de președintele Iohannis cu omologul său din Kazahstan
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii