Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Ce se va întâmpla în județul Constanța după rotativa guvernamentală de la sfârșitul acestei luni? Mihai Lupu ne răspunde (VIDEO)

ro

17 May, 2023 12:08 1510 Marime text

Invitat la ZIUA Live este Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța. 

Miercuri, 17 mai 2023, discutăm cu șeful aministrației locale despre ce se va întâmpla în județul Constanța după rotativa guvernamentală de la sfârșitul acestei luni, dar și despre stadiul proiectelor și șantierelor deschise la nivelul județului Constanța.

Discutăm și despre despre dorința colegilor liberali ai președintelui Lupu de comasare a alegerilor de anul viitor dar și despre dosarul de ultraj cu care oficialul s-a ales după ce în presa locală a apărut o înregistrare video din noiembrie 2021, care îl surprinde pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, în timp ce jigneşte şi bruschează un poliţist local.

Interviul integral poate fi urmărit aici 

 
 

Din discursul viitorului premier, va fi un suport pentru toate proiectele. Indiferent cine ar fi la guvernare trebuie să implementam aceste proiecte. Vor fi in aceiasi dinamica ca si acum, nu se modifica un act de guvernare. Vor fi ajustari, prioritatile rămân aceleasi: infrastructura, sănătate, etc..

 Mihai Lupu a precizat că la Constanța, obiectivele rămân aceleași. 

La Constanța obiectivele ramân aceleasi pe care ni le am asumat. Avem proiecte în derulare. Vorbim de drumuri din diverse zone, Spitalul mama și copilul.  Vorbim de instituțiile de cultură, de investiții., a mai punctat Mihai Lupu.  

 Președintele CJC a precizat la ZIUA LIVE că el nu este subordonat politic. 
 

Din punctul meu de vedere, eu ca președinte CJC  nu s-a încercat subordonarea mea. Eu nu sunt subordonat politic. Scopul meu este să conduc județul.

 Mihai Lupu a făcut precizări importanete despre spitalul Mama și copilul. 

Am cerut să aflu câte firme au descărcart caietul de firme. Va fi o licitație internațională


Acesta unitate spitalicească este absolut necesară pentru județul nostru, o vom finanța prin PNRR și obligatoriu va trebui finalizată până în 2026.

Până la finalul anului vrem să începem lucrările la Spital, a spus președintele CJC.  

Pentru Proiectul Tehnic se alocă 9 luni, iar pentru execuția de lucrări 26 de luni. Beneficiarul investiției este Consiliul Județean Constanța, având ca beneficiar final Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa. Construcția nou propusă va avea funcțiunea de spital, destinată Departamentului ”Sănătatea mamei și copilului”, respectiv secțiilor de Obstetrică-Ginecologie I și II, Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie-Ortopedie Pediatrică și va avea o suprafața construită la sol de aproximativ 3.500 mp și un regim de înălțime format din: 2 etaje subsol, un demisol, un parter, 8 etaje medicale și etajul 9 tehnic retras. 

Anunțul a fost făcut publicat în Sistemul Informatic de Achiziții cu numărul CN1053771.

Președintele CJC vorbește și despre campania electorală. 

Eu sunt deja prin ceea ce fac, fac campanie deja. E campania pe ce am pomis., a punctat Mihai Lupu. 

De ce s-au mărit indemnizațiile cu 50% la nivelul CJC?
 

Mulți din colegii spun că ne–am angajat , semnăm proiecte, e mult volum de muncă.
 
N-am analizat eficient indemnizația. , a punctat Lupu. 

Un alt subiect dezbătut de Mihai Lupu la ZIUA LIVE este cel al drumurilor județene. 

Anumite drumuri vor să trece în administrația CJC. Am discutat cu primarii.


Mihai Lupu vorbște despre proiectele culturale de la nivelul județului.
 

Toate acestea le facem la nivel de parteneriat. Am droit ca cei mai buni specialiști să realizeze supervizarea.

 Un proiect important este cel al Mormântului pictat Hypogeu.
 

Încep să se vadă rezultatele eforturilor noastre de a salva și pune în valoare un deosebit monument istoric: Mormântul pictat Hypogeu. Construcția sarcofagului care va proteja mormântul și cu ajutorul căreia vom putea pune în valoare acest obiectiv începe să fie din ce în ce mai vizibilă.

Fiind amplasat într-o zonă de necropole din perioada antică, acest obiectiv necesită o atenţie specială şi o cercetare amănunţită, astfel încât investiția să poată continua fără a afecta eventualele noi descoperiri. Respectăm întru totul condiţiile impuse şi absolut tot ceea ce înseamnă norme arheologice, pentru a păstra autenticitatea acestui mormânt şi a-l reda patrimoniului cultural istoric al judeţului Constanţa. Ne aflăm pe un trend pozitiv în ceea ce priveşte evoluţia lucrărilor, pe care le vom duce la bun sfârsit într-un termen apropiat de cel agreat.

Mai sunt câteva lucrări esenţiale de consolidare a mormântului, urmând a se intra în faza în care îi vom da propriu-zis valoare acestui obiectiv excepţional., sopune Mihai Lupu pe pagina de socializare. 

Proiectul Delfinariului este o altă temă dezbătută la ZIUA LIVE.
 

Ne judecăm pentru că banii s-au decontat prin devize. Trebuie să avem o abordare integrală dacă vorbim despre Delfinariu. Trebuie să ai o zonă de verde, o Grădină Botanică.Zona respectivă va fi un proiect integrat. Acolo sunt oameni extraodinari de buni. Nu mai spun de cel l-am numit și cum l-am numit pe fostul manager de la Delfinariu.  

USR mi-a cerut să numesc directorul din partea lor. Nu pe domnul Călin.

 
De la USR sunt niște profesioniști. Am zis atunci să dăm o șansă!

Ioan Mihai Nache a fost ales director interimar la Delfinariu. Este un angajat al Consiliului Județenan. Acesta a fost  Director adjunct în cadrul Direcției Generale de Proiecte. 

Acesta a fost desemat interimar la data de 26 aprilie, pentru 60 de zile. 

Proiectul privind aprobarea introducerii Biletului unic de vizitare valabil în cadrul instituțiilor culturale județene (muzee) subordonate Consiliului Județean Constanța, a fost votat și aprobat în cadrul ședinței de CJC. 
 

Nu știm exact dacă va adduce mai mult public prin acel bilet unic.
 
Are facilități si avantaje. , a mai spus Mihai Lupu. 


Mihai Lupu vorbește despre înregistrarea video din noiembrie 2021, care îl surprinde pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, în timp ce jigneşte şi bruschează un poliţist local.

 Prea civilizată a pus întrebări am răspuns. Eu n-am nimic cu presa contănțeană, îi respect. 

Eu am avut o discuție foarte clară. Nu am încercat să intru fără legitimație. O persoană din familie avea nevoie de medicamente. Am mers cu șoferul unui prieten. Am găsit medicamentele și voiam să mă întorc acasă. Nu mi s-a dat voie să intru mi s-a spus că n -am voie să trec. M-am legitimat.  

Sunt mai multe discuții pe care n-aș vrea să le dezvolt. Dosarul pentru ultraj este în rem. Justiția ăți va spune cuvântul. 

Iată declarația primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, cu privire la incidentul în care a fost implicat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu:

„Concluzia mea este că poliția locală aplică legea. Bariera nu s-a deschis! Polițistul local și-a făcut datoria conform instrucțiunilor primite. Menționez că la momentul acela, regulamentul prevedea o restricție de acces în zona peninsulară.

Faptul că se aplică legea, indiferent de situație, este vizibil și reprezintă o schimbare fundamentală față de administrațiile precedente.”

Mihai Lupu susține că nu a jignit pe nimeni în cadrul incidentului. 

Nu am jignit pe nimeni. Eu cred că fost ceva făcut cu premeditare, mai spune Lupu despre incident. 

Întrebat dacă acest incident îi va afecta candidatura, Lupu a răspuns că este pregătit să le ducă pe toate. 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii