Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele PSD „Alături de colegii noştri din coaliţie am decis să demarăm discuţii pentru un nou pachet de măsuri economice“

ro

18 May, 2022 10:58 1518 Marime text
Președintele PSD, Marcel Ciolacu. Foto: facebook/Marcel CiolacuPreşedintele Camerei Deputaţilor, liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că în coaliţia de guvernare s-a decis începerea discuţiilor pentru un nou pachet de măsuri economice.

Ciolacu a menționat că acestea ar urma să intre în vigoare în a doua parte a anului.

"Nu vă ascund faptul că, dată fiind conjunctura actuală, ne-am concentrat pe combaterea creşterii preţurilor, pe susţinerea fermierilor români şi pe creşterea capacităţii de procesare în industria alimentară. Valoarea adăugată trebuie să rămână în România, locurile de muncă trebuie să fie aici, de asemenea susţinerea firmelor româneşti a fost prioritară. De aceea am propus în coaliţie, iar Guvernul a adoptat, măsura acordării de granturi în valoare de 300 de milioane de euro capital de lucru pentru fermierii români şi sunt ferm convins - atât eu cât şi domnul prim-ministru o să vă asigurăm că nu ne vom opri aici. Alături de colegii noştri din coaliţie am decis să demarăm discuţii pentru un nou pachet de măsuri economice, care să intre în vigoare în a doua parte a anului şi vom continua să ne concentrăm ca majoritatea acestor programe să poată fi decontate din fondurile europene", a spus Ciolacu, la Romanian Business Leaders Summit 2022, conform Agerpres.ro.


El a adăugat că liderii europeni au confirmat "chiar ieri" că se poate renegocia Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă "pentru a aloca şi mai mulţi bani pentru a reduce dependenţa energetică de Rusia, concomitent cu îndeplinirea ţintelor pe energie verde".

"Vrem să ajutăm firmele româneşti să reziste acestei crize energetice care, din păcate, pare să se prelungească. Vom încerca să le punem la dispoziţie noi instrumente cu care să poată investi în energie, mai ales în energia regenerabilă", a afirmat acesta.

Sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii