Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, la șantierul noului pod de pe DN 73 Un proiect „care începe și se termină la timp”

ro

18 Nov, 2023 12:07 787 Marime text
  • Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a subliniat sâmbătă, cu ocazia unei vizite la şantierul noului pod de pe DN 73, care va traversa râul Dâmboviţa, că este vorba despre un proiect „care începe şi se termină la timp”.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a subliniat sâmbătă, cu ocazia unei vizite la şantierul noului pod de pe DN 73, care va traversa râul Dâmboviţa, că este vorba despre un proiect „care începe şi se termină la timp”, conform Agerpres.

„Este foarte important de subliniat (...) faptul că este un proiect românesc, constructorul este român şi reuşim să punem laolaltă fondurile de investiţii de la bugetul de stat cu fondurile europene. Este un proiect finanţat pe Programul Operaţional Infrastructură Mare. (...) Este un mesaj că se poate, e clar că atunci când se vrea cu adevărat, se poate”, a adăugat Ciucă.


El a reamintit că noul pod va înlocui unul cu o vechime de 137 de ani, construit în 1886, vor fi eliminate restricţiile de greutate, iar traficul va fi fluidizat.

„România a reuşit, de la integrarea în Uniunea Europeană, să absoarbă aproximativ 54 de miliarde (de euro - n.r.), iar în anul 2022 am reuşit să atingem nivelul maxim, 11 miliarde. (...) Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au lucrat la acest proiect, vreau (...) să îi felicit pe constructori pentru că s-au încadrat în timp şi sperăm ca şi calitatea să fie pe măsură la finalul derulării acestei perioade de verificare şi testare şi (...) la finele lunii noiembrie să avem circulaţia liberă pe acest pod. (...) Este important, pentru noi toţi, să avem asigurată această infrastructură rutieră. Ne dorim foarte mult dezvoltarea economică a ţării şi ştim că arterele pe care se asigură potenţialul unei dezvoltări economice sunt aceste lucrări de infrastructură rutieră, feroviară, lucrări de artă cum este cea de aici”, a mai spus preşedintele PNL.


Noul pod de pe DN 73 Piteşti - Braşov, cu lungime totală de 170 de metri, traversează râul Dâmboviţa, proiectul incluzând şi realizarea unei variante de drum nou cu lungimea de 580 de metri. Lucrările au început în primăvara anului 2022 şi ar urma să se finalizeze în această lună, potrivit CNAIR, a încheiat sursa citată. 


Citește și:
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, despre candidatura sa la alegerile prezidențiale. „Nu pot să le cer ceva colegilor si eu să mă dau la o parte” (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii