Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat va sesiza poliția după scandalul provocat de Diana Șoșoacă

ro

22 Nov, 2021 20:57 1603 Marime text
  • Luni, 22 noiembrie, a avut loc un scandal în Senat.
  • Nicoleta Pauliuc a declarat că va sesiza Secţia 17 Poliţie cu privire la incident.

Diana Șoșoacă a refuzat să poarte masca de protecție.  Poliția a fost chemată să intervină.

A fost apelat numărul de urgență 112 pentru a se sesiza faptul că Șoșoacă nu respectă normele de protective sanitară.

Senatorii au atenționat-o, solicitându-I să poarte masca, însă ea a refuzat.

Preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a declarat, luni seară, că va sesiza Secţia 17 Poliţie în cazul parlamentarului Diana Şoşoacă, deoarece nu poartă masca de protecţie sanitară în plen, lucru atestat de înregistrări video, informează Agerpres.

Anterior, Pauliuc a sunat, de la tribuna plenului Senatului, la numărul de urgenţă 112, după ce a constatat că unii senatori nu poartă masca de protecţie.


"Doamna senator nu a vrut să iasă, să aibă o întâlnire cu reprezentanţii instituţiilor statului. Se ascunde în spatele unei legitimaţii.

Noi suntem toţi egali în faţa legii, dar demersul va continua, pentru că mâine voi face o sesizare la Secţia 17 de Poliţie, există înregistrări, chiar şi dumneavoastră aţi filmat-o în plenul Senatului, stând în bancă fără mască, deci vom vedea exact care este soluţia în momentul în care instituţiile statului îşi vor duce la îndeplinire rolul pentru care au fost create de a asigura securitatea cetăţeanului în această perioadă", a precizat Pauliuc, după şedinţa plenului.


Ea a adăugat că i-a dat poliţistului din cadrul Secţiei de Poliţie a Senatului care venise să o legitimeze pe Şoşoacă date din cartea de identitate personală pentru ca sesizarea să poată fi înregistrată.


"Era din Secţia de Poliţie a Senatului. După ce am stat de vorbă cu dumnealui, i-am dat datele mele de pe buletin pentru că sesizarea să fie înregistrată. A rămas ca mâine să fac o sesizare scrisă la Secţia 17 de Poliţie, unde Parlamentul este arondat", a explicat Nicoleta Pauliuc.


Ea a fost întrebată cine era persoana în civil care venise în holul Senatului pentru a discuta cu Şoşoacă, în urma sesizării la 112 privind nerespectarea regulamentului forului superior al Parlamentului privind obligativitatea portului măştii de protecţie sanitară.


Pauliuc declarase anterior că poliţistul în civil nu a putut să intre în sala de plen pentru a o legitima pe Diana Şoşoacă deoarece au lipsit chestorii care ar fi trebuit să-şi dea acordul în acest sens.


"Era un coleg de-al nostru de la PNL chestor şi mai este un coleg de la USR, dar nu au fost prezenţi astăzi în sală şi nu am putut să punem în practică regulamentul, în sensul că trebuia doamna condusă afară să se întâlnească cu reprezentantul Poliţiei sau să se poată permite, cu acordul chestorului, reprezentantului Poliţiei să intre în sala de plen", a menţionat Pauliuc.


În şedinţa de plen, ea subliniase că Parlamentul adoptă legi care sunt respectate de către cetăţeni. "Cum putem noi să le cerem românilor să respecte legea, în condiţiile în care colegi de-ai noştri... Medicii poartă mască 12 ore pe zi şi nu au cerut niciodată să facă apel la drepturi constituţionale sau la alte libertăţi ca să nu mai poarte această mască. Stimată colegă (n.r. - Diana Şoşoacă), dacă astăzi nu vă conformaţi (...) şi respectaţi legea pe care noi, Parlamentul României, o aprobăm, stimaţi colegi, daţi-mi voie să apelez la instituţiile statului pentru că prin astfel de atitudini dumneavoastră nu faceţi altceva decât să instigaţi la nerespectarea legii", transmitea Nicoleta Pauliuc.
 

Sursă foto: Facebook/ Nicoleta Pauliuc
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii