Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:18 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Turcia la București, Osman Koray Ertaș

ro

14 Mar, 2018 14:31 494 Marime text
Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 14 martie, la Palatul Victoria, pe Osman Koray Ertaș, ambasadorul Republicii Turcia în România, într-o vizită de curtoazie.
 
Potrivit Guvernului României, tema centrală a discuțiilor dintre cei doi oficiali a constituit-o relația bilaterală dintre România și Turcia, în 2018 împlinindu-se 140 de ani de relații bilaterale. În cadrul primirii, a fost reconfirmat angajamentul ambelor părți pentru consolidarea relației bilaterale, pe baza parteneriatului strategic, cu accent pe aprofundarea cooperării economice și sectoriale.
 
Prim-ministrul Dăncilă și-a exprimat satisfacția pentru faptul că Turcia reprezintă primul partener comercial extra-comunitar al României, iar în 2017 volumul schimburilor bilaterale a depășit, în premieră, pragul de 5 miliarde euro.
 
Premierul român a apreciat că reluarea lucrărilor Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică, la începutul lunii mai, la Ankara, va genera plus valoare parteneriatului strategic dintre România și Turcia. În context, cei doi oficiali s-au referit la cooperarea bilaterală sectorială în domenii ca energie, tehnologia informațiilor și comunicațiilor, inovare și cercetare.
 
De asemenea, a fost salutat  nivelul foarte bun al cooperării militare în cadrul NATO, dar și pe linie polițienească, inclusiv din perspectiva combaterii migrației ilegale, conform Acordului UE – Turcia din 18 martie 2016.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii