Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:55 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Nicolae Ciucă „Planul Național de Luptă Împotriva Cancerului va asigura instrumentele necesare prevenţiei şi tratamentului“ (VIDEO)

ro

07 Oct, 2022 09:06 1248 Marime text
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: facebook/Nicolae ciucăPremierul Nicolae Ciucă a discutat ieri cu supraviețuitoare ale cancerului de sân, „doamne luptătoare și puternice, care au avut forța de a transforma suferința personală în grijă și preocupare pentru sănătatea celorlalți“.

„M-a impresionat lupta lor pentru viață, dusă ani de zile, dar și energia și dedicarea de a schimba lucrurile în bine pentru viața altor oameni, de a oferi experiența personală pentru a-și convinge semenii să meargă din timp la medic, să urmeze tratamentul și să-și păstreze speranța.

Le-am mulțumit că ne sunt alături și pun suflet în ceea ce facem, la nivelul guvernului, pentru a sprijini pacientul oncologic.
Am stabilit împreună un set de soluții care răspund nevoii de prevenție, dar și de diagnosticare, tratament, consiliere psihologică și reintegrare socială și profesională a pacienților cu cancer mamar.

Cu spectru mai larg, Planul Național de Luptă Împotriva Cancerului, aflat acum în Parlament și definitivat în urma consultărilor cu asociațiile de pacienți, va asigura instrumentele necesare prevenţiei şi tratamentului. Am cerut Ministerului Sănătății să lucreze normele de aplicare, pentru ca măsurile incluse în document – de la testarea preventivă, la diagnosticare, tratament inovativ, consiliere psihologică – să intre în aplicare într-un timp cât mai scurt de la adoptarea legii. Asigurăm susținerea financiară pe termen lung, avem la dispoziție fonduri naționale și europene și înțeleg importanța flexibilității, pentru a ne adapta spectrului acestei boli nemiloase și soluțiilor pe care le aduce medicina.

Toate instituțiile statului lucrează împreună cu asociațiile de pacienți pentru implementarea planului de profil și a soluțiilor stabilite împreună în sprijinul pacienților oncologici și al supraviețuitorilor ce cancer.
Curajul și tenacitatea celor care au învins această boală, așa cum sunt doamnele cu care am discutat astăzi, oferă speranță și încredere.
Multă sănătate tuturor!“ - a transmis premierul Nicolae Ciucă.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii