Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Marcel Ciolacu „Avem un prim progres în derularea procesului de reorganizare – Secretariatul General al Guvernului“

ro

21 Dec, 2023 19:45 875 Marime text
Guvernul a aprobat primul act normativ în procesul de reorganizare a ministerelor, respectiv hotărârea privind organizarea, funcționarea și atribuțiile Secretariatului General al Guvernului.

”După o analiză riguroasă, avem un prim progres în derularea procesului de reorganizare. Am aprobat în ședința de astăzi reorganizarea Secretariatului General al Guvernului, punctul central al administrației guvernamentale, care va deveni astfel mai fiabil și mai eficient. Vom continua reorganizarea ministerelor având în atenție atât reducerea cheltuielilor, cât și a numărului instituțiilor implicate în avizarea documentelor”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.


Potrivit actului normativ adoptat astăzi, la nivelul Secretariatului General al Guvernului (SGG) s-au redus 66 de posturi, din care 19 reprezintă funcții de conducere. Astfel, la nivelul SGG, din 582 de posturi câte existau până acum, vor rămâne 516.  43 dintre acestea sunt funcții de conducere.

Hotărârea aprobată astăzi de Guvern reprezintă prima etapă de reorganizare la nivelul SGG ca ordonator de credite (incluzând și entitățile fără personalitate juridică din cadrul Aparatului de lucru al Guvernului, pentru care SGG are calitatea de angajator). Acest proces de reorganizare se va finaliza cu reducerea numărului de posturi de la 769, la 670, din care vor mai rămâne doar 53 de funcții de conducere,  respectiv 7,91%.

Citește și: 

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Public pe anul 2023
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii