Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Ciolacu „Istoria şi Marea Unire din 1918 au confirmat puterea unităţii noastre"

ro

01 Dec, 2023 21:45 840 Marime text
Sursa foto: Facebook


 
  • Premierul Marcel Ciolacu afirmă, în mesajul transmis de Ziua Naţională, că lumea este pusă în faţa unor situaţii greu de anticipat în urmă cu câţiva ani,  conform bursa.ro .

„Istoria şi Marea Unire din 1918 au confirmat puterea unităţii noastre şi, iată, avem prilejul, cu fiecare nouă provocare a prezentului, să demonstrăm că împreună, noi românii, avem puterea de a ne atinge marile obiective", subliniază el.


Potrivit sursei citate, Ciolacu transmite:

„Este Ziua Naţională a României, sărbătoarea tuturor românilor, o zi în care m-aş bucura să retrăim spiritul unităţii care i-a înflăcărat pe înaintaşii noştri de acum 105 ani, înfăptuitorii Marii Uniri. Prezentul ne provoacă să facem faţă unor situaţii pe care cu greu le-am fi anticipat cu doar câţiva ani înainte şi care pun o lume întreagă la încercare, iar România nu este nici ea ocolită. Istoria şi Marea Unire din 1918 au confirmat puterea unităţii noastre şi, iată, avem prilejul, cu fiecare nouă provocare a prezentului, să demonstrăm că împreună, noi românii, avem puterea de a ne atinge marile obiective. Acest lucru implică eforturi din partea tuturor şi, mai ales, o înţelegere a preocupărilor fiecărui român", a arătat Ciolacu, vineri, într-un mesaj transmis de Ziua Naţională.


El a subliniat că mesajul de unitate al acestei zile ar trebui să fie prezent în orice acţiune a noastră, indiferent dacă este vorba despre cetăţeni, societate civilă, mediul de afaceri, reprezentanţi ai statului sau la clasa politică:
 

„Când ceva tinde să ne dezbine, să ne amintim că suntem toţi români şi că avem un drum comun de parcurs ca naţiune, de care depind prezentul şi viitorul întregii societăţi şi al fiecărui cetăţean. O Românie puternică, orientată spre dezvoltare, care să se reflecte în plan economic, dar mai ales în viaţa de zi cu zi a românilor, este un obiectiv firesc, capabil să ne unească. La mulţi ani, tuturor românilor! La mulţi ani, România!", a transmis Marcel Ciolacu.
 

 
Citește și
„România este iubită aici. Ne leagă trecutul, dar și mai mult ne leagă viitorul'”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii