Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:40 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Povestea lui Chircă, noul purtător de cuvânt al CJC

ro

24 Oct, 2012 02:00 2302 Marime text
chirca_cjc_1.jpgConsiliul Judeţean Constanţa s-a ales, din câte se aude, cu un nou purtător de cuvânt. După plecarea lui Cristian Carsium Moldovanu, următorul pe post va fi (nu a fost numit oficial încă) Ovidius Chircă.

Nu este chiar un necunoscut, aşa cum am putea crede. Fosta sa soţie (se aude că ar fi divorţat, iar consoarta nu mai figurează în declaraţia de avere), Nora-Alina Chircă apare pe lista inculpaţilor în dosarul retrocedărilor. DNA-ul spune aşa: „Membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul Primăriei Constanţa: Mazăre Radu Ştefan - primarul municipiului Constanţa, Constantinescu Nicuşor Daniel - fost consilier municipal, Racu Constantin - fost director al Direcţiei Administraţie Publică, Dospinescu Daniela Ramona - directorul Direcţiei Patrimoniu, Marica Ion - directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Miron Dan - fost consilier municipal şi consilierii juridici Tălpău Cristian, Chircă Nora Alina şi (fost) Ghiţulescu Bogdan, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de: - abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; - fals intelectual, în formă continuată; - asociere pentru săvârşirea de infracţiuni". Numele lui Ovidiu Chircă a apărut într-una dintre afacerile care au legătură tot cu primăria lui Radu Ştefan Mazăre, cea legată de cafelele pensionarilor. După cum bine se ştie, de-a lungul timpului, societatea comercială care a pus mâna pe contractul pentru distribuirea de cafele în cluburile de pensionari a fost Prodigy Corporation.

Cioară, terenul şi cafeaua

În 2004, fondatorul societăţii în cauză a fost nimeni altul decât Ovidiu Chircă.
Acesta şi-a cesionat părţile sociale, gratuit, către Lucreţia Cioară, pe 25 martie 2008. Atunci, Chircă a abandonat Prodigy Corporation şi a numit-o administrator cu drepturi depline şi asociat unic pe Lucreţia Cioară. Legătura lui Chircă cu Lucreţia Cioară este evidentă prin faptul că el şi soţul acesteia, Gheorghe Cioară, sunt parteneri de afaceri în G (Gheorghe) & O (Ovidiu) Bee Garden, firmă pe care au înfiinţat-o în 2006.
Nici pe Lucreţia nu o putem suspecta că-i vreo anonimă. În luna mai a anului 2009 a fost supus votului consilierilor locali proiectul de hotărâre privind „încheierea tranzacţiei extrajudiciare între Primarul Municipiului Constanţa, Consiliul Local Constanţa şi Municipiul Constanţa, pe de o parte, Cioară Gheorghe şi Cioară Lucreţia şi Pletea Marian Mihăiţă, pe de altă parte". Adică Mazăre a fost împuternicit să încheie tranzacţia extrajudiciară şi toate actele necesare ducerii acesteia la îndeplinire şi în numele Consiliului Local Constanţa şi al Municipiului Constanţa. Proiectul de hotărâre arăta că Gheorghe şi Lucreţia Cioară au solicitat prin adresa nr. 73728/2009 atribuirea în compensare a unui alt teren, în schimbul celui dobândit prin contractu1de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 458/04.12.2008. „Pentru soluţionarea amiabilă a situaţiei, se propune transmiterea dreptului de proprietate, în compensare, în echivalent valoric, a terenului situat în zona Palazu Mare, careu III, lot 7, în suprafaţa de 306 mp, către Cioară Gheorghe şi Lucreţia, în schimbul terenului proprietatea acestora, situat în zona Palazu Mare, careu X, lot 4, în suprafaţă de 256 mp". Conform Raportului de evaluare întocmit de SC Maestro Business Consulting SRL, valoarea terenului ce constituia lotul 7 din careul III, în suprafaţă de 306 mp, a fost stabilită la 27.540 euro (306 mp x 90 euro/mp). Conform Raportului de evaluare întocmit de SC Cadastru Consulting SRL, valoarea terenului ce constituia lotul 4 din careul X, în suprafaţă de 256 mp, a fost stabilită la 28.160 euro (256 mp x 110 euro/mp). Cu alte cuvinte, după ce că a picat în întreaga situaţie, săraca Lucreţia Cioară mai şi pierdea vreo 620 de euro, diferenţa dintre cele două terenuri. Poate i-a recuperat din cafele.

Ti-a placut articolul?

Comentarii