Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Potențialul Portului Constanța în privința traficului de mărfuri, prezentat la Budapesta

ro

12 May, 2022 15:43 1333 Marime text
Imagine de la eveniment, foto: Facebook/ Port Constanța

Potențialul Portului Constanța și al transportului containerizat pe Dunăre între țările central europene și zona Mării Negre și Mării Caspice a fost subliniat, joi, 12 mai la Budapesta, în cadrul Zilei Portului Constanța, eveniment ajuns la a 14-a ediție în capitala Ungariei, organizat de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța informează conducerea instituției. 

Alături de CN Administrația Porturilor Maritime SA, au fost reprezentate la Budapesta trei companii de referință de pe platforma portuară – Comvex, TTS și SCS.

Cu acest prilej, CN APM Constanța a prezentat participanților din industria transporturilor din Ungaria, cei peste 120 de delegați, oportunitățile oferite de Portul Constanța pentru tranzitul mărfurilor, precum și avantajele care l-au transformat în cel mai important centru de distribuție pentru zona Europei Centrale și de Vest.

Potrivit sursei citate, după o pauză de 2 ani, această ediție a Zilei Portului Constanța în capitala Ungariei s-a concentrat pe perspectivele unor noi oportunități pentru traficul de mărfuri, promovarea și susținerea conexiunii cu Marea Caspică și dezvoltarea de servicii regulate pentru transportul containerizat pe Dunăre.

În cadrul evenimentului, au fost identificate companii maghiare interesate în ceea ce privește lansarea și dezvoltarea unor noi lanțuri logistice, adaptate la situația actuală. A fost subliniat noul context geo-politic din Marea Neagră care modifică pozitiv configurația oportunităților pentru Portul Constanța, aducând în prim plan potențialul său.

De asemenea, au fost prezentate proiectele de dezvoltare finalizate recent, precum și proiectele lansate pentru perioada următoare, cu scopul de a îmbunătăți condițiile de operare în porturile maritime românești, cu efect asupra eficientizării tranzitării fluxurilor de marfă către\dinspre hinterlandul deservit, mai precizează documentul.

La evenimentul portului Constanța a fost prezent și ambasadorul României în Ungaria, ES Gabriel Șopandă.

Pe 11 mai, ambasadorul a primit la sediul misiunii diplomatice delegația CN APM condusă de Doru Mihai, director exploatare al Portului Constanța. Discuțiile s-au axat în jurul posibilităților de colaborare bilaterale, în special în domeniul traficului de marfă fluvial.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii