Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:00 14 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii români au pus în aplicare 21 de mandate europene de arestare și au confiscat zeci de mașini

ro

12 Oct, 2019 11:22 428 Marime text

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 700 de persoane, 74 de autovehicule și 25 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 

În perioada 4 - 11 octombrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 359 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 
Poliţiştii români au pus în aplicare 21 de mandate europene de arestare, au depistat 62 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 105 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 7 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 13 documente și au fost găsite 65 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 349 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 34 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 33 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 27 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 10 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 9 autovehicule și 12 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii