Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii ii sanctioneaza pe vitezomani in locul radarelor

ro

07 May, 2009 15:52 1731 Marime text
radar.jpgŞoferii care depăşesc viteza legală şi care vor fi depistaţi cu ajutorul radarelor mobile vor fi opriţi în trafic de poliţişti, fiind suplinită astfel, lipsa celor aproximativ 160 de radare fixe suspendate din 24 aprilie. 

Comisarul şef, Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere (DPR) a declarat pentru Mediafax că poliţia va lua o serie de măsuri pentru a menţine trendul descendent al accidentelor care au loc în prezent. „Ne interesează să reducem numărul de accidente pe principalele drumuri naţionale şi europene", a spus Diniţă.

El a menţionat că trebuie suplinită lipsa celor aproximativ 160 de radare fixe, suspendate, cu ajutorul radarelor mobile. De asemenea, comisarul şef a mai specificat că şoferii care au fost amendaţi înainte de suspendarea aparatelor de radar fixe vor trebui să-şi achite amenzile, deoarece constatarea este legală, aparatele radar funcţionând legal. „Modul de funcţionare este mijloc tehnic omologat legal, aspectele din spate au dus la suspendarea lor", a menţionat Diniţă.

Astăzi¸ şefii serviciilor de poliţie rutieră din cadrul unităţilor teritoriale de poliţie, au fost convocaţi, la iniţiativa Direcţiei Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei să dezbată aspectele legate de legislaţie, de măsurile ce vor fi aplicate pe perioada sezonului estival, de temele de natură administrativă, precum şi de posibilităţile de îmbunătăţire a activităţii Poliţiei Rutiere.

După cum au evidenţiat reprezentanţii Poliţiei Române, inspectoratele judeţene de poliţie nu au mai procesat amenzile de circulaţie pentru depăşirea vitezei legale care au fost înregistrate de aparatele de radar fixe începând cu 24 aprilie. Cei care au primit amenzi până la această dată vor trebui să achite însă contravaloarea acestora.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii