Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii au aplicat peste 9.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3.38 milioane de lei în ultimele 24 de ore

ro

20 Nov, 2023 18:20 879 Marime text
Poliția. Foto: facebook/DGPMBÎn ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.600 de solicitări ale cetățenilor, au fost constatate peste 9.000 de fapte contravenționale și 771 de permise de conducere au fost reținute.

Potrivit Poliției Române, la data de 19 noiembrie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 408 acțiuni și au intervenit la 2.625 de evenimente, dintre care 2.228 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

„De asemenea, au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 34 de măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 9.026 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.386.086 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 161 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 771 de permise de conducere, dintre care 306 pentru viteză, 104 pentru alcool și 22 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 309 certificate de înmatriculare.

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate“ - au mai precizat reprezentanții Poliției Române.


Astfel, la nivel național, 4.180 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate peste 500 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 7.871 de autovehicule și legitimate 12.710 persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 4.107 testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 149 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 55 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 21 de conducere sub influența alcoolului și 17 de conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 355 de permise de conducere, dintre care 59 pentru alcool și 147 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 174 de certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

Citește și: 

Razie de amploare a polițiștilor Secției 2 Constanța. Au fost aplicate amenzi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii