Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:09 29 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Zeci de mașini căutate de partenerii din Schengen, descoperite pe teritoriul României

ro

27 Oct, 2019 10:24 891 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 662 de persoane, 72 de autovehicule și 35 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
În perioada 18 - 25 octombrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării, 366 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare, au depistat 45 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 98 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 10 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 21 de documente și au fost găsite 64 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 296 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 24 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare,15 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 13 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 15 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 8 autovehicule și 14 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii