Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Bărbat urmărit internațional pentru un omor comis în anul 1991, depistat în urma cooperării polițienești cu autoritățile din Germania

ro

04 Jan, 2024 14:11 679 Marime text
  • La data de 3 ianuarie 2023, ora 21:45, în urma schimbului de informații realizat de Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională - IGPR, cu Biroul Sirene Germania, a fost depistat, în localitatea Moers, Germania, un bărbat, de 52 de ani, din Sri Lanka, condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de omor.
 
La data de 3 ianuarie 2023, ora 21:45, în urma schimbului de informații realizat de Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională - IGPR, cu Biroul Sirene Germania, a fost depistat, în localitatea Moers, Germania, un bărbat, de 52 de ani, din Sri Lanka, condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de omor, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General al Poliției Române.
 
La data de 14 octombrie 2013, Biroul Sirene România a introdus o semnalare în Sistemul de Informații Schengen pe numele bărbatului, cetățean  srilankez, solicitându-se arestarea acestuia în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare emis de către Tribunalul București, pentru săvârșirea infracțiunii de omor.
 
În fapt, în decembrie 1991, bărbatul a ucis un cetățean străin, după care l-a legat și înfășurat în covorul din locuința sa, situată în București și l-a transportat în cartierul Crângași, aruncându-l în Lacul Morii. Pentru fapta comisă, cel în cauză a fost condamnat la 19 ani de închisoare.
 
În perioada 13 octombrie 2023 - 3 ianuarie 2024, întrucât au existat informații că persoana se afla pe teritoriul Germaniei, Biroul Sirene România a efectuat schimb de date și informații cu Biroul Sirene Germania, în vederea depistării celui în cauză.
 
În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru punerea în executare a mandatului european de arestare, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Poliția Română: Filtre și acțiuni, în perioada Anului Nou. Rezultatele polițiștilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii