Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:38 02 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Română Acţiuni de verificare a securităţii bunurilor şi serviciilor. Oamenii legii au aplicat peste 1000 de sancțiuni contravenționale

ro

16 Nov, 2019 09:27 1160 Marime text
În perioada iulie - septembrie, polițiștii de ordine publică au evaluat măsurile de securitate fizică la peste 19.000 de obiective. Pentru deficiențele constatate, au fost aplicate peste 1.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.600.000  de lei.
 
Sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică din cadrul Poliției Române, în trimestrul trei al anului în curs, polițiștii au continuat acțiunile la nivel național pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor ce aduc atingere patrimoniului, verificarea deţinătorilor de valori şi a legalității funcţionării prestatorilor de servicii în domeniul securităţii fizice.
 
Astfel, în perioada iulie – septembrie a.c., polițiștii au evaluat măsurile de securitate fizică la 18.655 de agenţi economici și instituții publice sau de interes public și la 624 de A.T.M.-uri externe sediilor bancare.
 
De asemenea, au fost efectuate 623 de controale privind respectarea legislației incidente în domeniul sistemelor de securitate private de către prestatorii de servicii de securitate și de transportatorii de valori.
 
Rezultatul verificărilor efectuate arată că majoritatea entităţilor cu cerinţe speciale, respectiv 78,49% dintre unitățile verificate, au implementat cerinţele minimale de securitate fizică în termenul de conformare, îmbunătăţindu-şi astfel nivelul de securitate.
 
În celelalte cazuri, au fost stabilite măsuri şi termene de remediere a neajunsurilor constatate, fiind aplicate 1.010 sancţiuni contravenţionale cu amendă, în valoare totală de 1.642.090 de lei.
 
Polițiștii vor continua și în perioada următoare activitățile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale referitoare la paza bunurilor, obiectivelor și valorilor.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii