Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polaris M Holdong Precizări importante cu privire la colectarea separată a deșeurilor

ro

21 Sep, 2023 11:02 963 Marime text


Polaris M Holding desfășoară, la nivelul muncipiului Constanța, o campanie ce vizează creșterea gradului de informare și încurajare în rândul populației, de a colecta separat deșeurile. Totodată, această inițiativă atrage atenția și asupra consecințelor pe care le poate avea nerespectarea regulilor de colectare separată.

Potrivit reprezentanților Polaris M Holding, conform art.16, alin. 2 din OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, echipele de control din cadrul Polaris au desfășurat acțiuni de verificare a conținutului recipientelor în cartierele de case și blocuri, pentru a identifica eventualele neconformități. În situația în care, recipientele conțin alte deșeuri decât cele pentru care au fost destinate, echipele de control vor lipi pe recipiente o etichetă și un pliant cu informații despre modul în care se colectează corect deșeurile și vor refuza colectarea.

„Conform Legii 101/2006, utilizatorii serviciului de salubritate au obligația să asigure precolectarea separată a deșeurilor pe care le-au generat în gospodăriile proprii, în recipiente diferite în funcție de categoria acestora.
Modul în care alegem să renunțăm la deșeurile pe care le producem în propria gospodărie, și nu numai, poate avea un impact major asupra mediului înconjurător. Colectarea separată a deșeurilor reprezintă un gest mic, pe care fiecare dintre noi îl poate realiza cu ușurință, pentru a trăi într-un mediu mai curat. Deși inițiativa individuală de a colecta separat este lăudabilă, fără un efort colectiv și crearea unei comunități responsabile, rezultatele nu vor fi semnificative“ - au mai precizat reprezentanții Polaris M Holding.

Citește și: 

Polaris M Holding ConstanțaEchipa de control va verifica aceleași platforme, timp de o săptămână! (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii