Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:04 03 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polaris M Holding, despre reducerea risipei de alimente

ro

22 Jul, 2021 21:42 404 Marime text
  • Un nou raport realizat de World Wildlife Fund şi retailerul britanic Tesco Plc. arată că 40% din producția mondială de alimente este risipită.
Potrivit acestei abordări, companiile stabilesc ţinte pentru reducerea risipei alimentare, măsoară şi raportează surplusul şi risipa şi adoptă măsuri în operaţiunile lor de la furnizori şi până la consumatori.

Cum puteți stopa risipa de alimente?
• achiziționați atât cât aveți nevoie pentru consum;
• păstrați alimentele mai mult timp, prin congelare;
• verificați ce aveți deja acasă, fără a achiziționa inutil același produs de două ori;
• faceți o pauză de la gătit și consumați ceea ce v-a rămas;
• Fiți creativi! Chiar dacă alimentele au căpătat un aspect inestetic, încercați să le reutilizați. De exemplu, roșiile se pot transforma în bulion, iar cireșele neconsumate într-un gem delicios!

„Alimentele neconsumate pot deveni totodată hrană pentru animale și chiar îngrășământ natural”, mai precizează Polaris M Holding. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii