Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polaris M Holding Constanța, precizări importante despre colectarea deșeurilor

ro

02 Feb, 2021 12:13 1755 Marime text
  • În municipiul Constanța, fiecare cetătean, care locuiește in zona de blocuri, are posibilitatea de a depune deșeurile reciclabile în recipiente de tip iglu, în platforme modulare sau în 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗰𝘂𝗹𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗴𝗮𝗹𝗯𝗲𝗻𝗮ă, a precizat Polaris M Holding
Colectarea separata a deșeurilor este modalitatea cea mai usoara de a ne proteja sănătatea și de a da o mana de ajutor mediului înconjurător. Practic, mai multă reciclare înseamnă mai putine depozite de deșeuri, deci mai puțină poluare.

În municipiul Constanța, fiecare cetătean, care locuiește in zona de blocuri, are posibilitatea de a depune deșeurile reciclabile în recipiente de tip iglu, în platforme modulare sau în 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗰𝘂𝗹𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗴𝗮𝗹𝗯𝗲𝗻𝗮ă.

Containerele galbene sunt amplasate lângă platformele pentru deșeuri menajere. Fiecare container galben este inscripționat cu informații despre tipul deșeurilor care se depun în acesta.

Putem 𝗱𝗲𝗽𝘂𝗻𝗲 𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗶𝗻𝗲𝗿𝘂𝗹 𝗴𝗮𝗹𝗯𝗲𝗻 deșeuri de ambalaje precum:

 𝗛𝗔𝗥𝗧𝗜𝗘 ș𝗶 𝗖𝗔𝗥𝗧𝗢𝗡

𝗦𝗲 𝗿𝗲𝗰𝗶𝗰𝗹𝗲𝗮𝘇𝗮: cutii de pizza (fara grasimi pe ele), ziare, reviste, flyere, caiete, cărți, plicuri, cartoane de oua, cutii, cutii de pungi de hârtie curate, cutii de cereale.

𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗲 𝗱𝗲𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗲𝗮

Pentru a micșora volumul acestora, cartoanele trebuie pliate / strivite / taiate in bucati inainte de depozitare.

𝗣𝗟𝗔𝗦𝗧𝗜𝗖 𝘀𝗶 𝗠𝗘𝗧𝗔𝗟

𝗦𝗲 𝗿𝗲𝗰𝗶𝗰𝗹𝗲𝗮𝘇𝗮: sticle de plastic din PET (sticle transparente sau colorate pentru băuturi -apa, suc, bere, ulei), folia de plastic de la baxurile de apa, recipiente din plastic (lazi, sticle de iaurt, lapte, caserole, sticle de detergent, balsam, sampon), pungi alimentare, ambalaje tetra pack — cutii de lapte sau suc care arata ca hârtia (acestea trebuie colectate la plastic, NU la hartie), pahare și recipiente din plastic, bidoane, cutii, ghivece, tavi de bucatarie din plastic, ambalaje de protecție din plastic (polistiren).

𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗲 𝗱𝗲𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗲𝗮𝘇𝗮
  • Golește deșeurile reciclabile de resturi de mancare;
  • Clateste cu apa rece ambalajele din plastic murdare;
  • Strivește / pliaza / depoziteaza ambalajele din plastic in containerul galben/ sacul galben, containere de tip igloo.
Sursa foto: Facebook/ Polaris M Holding
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii