Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polaris a dat startul concursului „10 cu Felicitări pentru colectarea separată”

ro

16 Jan, 2024 14:20 1107 Marime text
Polaris M Holding, alături de Primăria Municipiului Constanța și Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța lansează, în perioada 15 – 31 ianuarie 2024, un concurs educațional cu tematică ecologică, ce se va desfășura sub denumirea “10 cu Felicitări pentru colectarea separată”.
 
Polaris a amplasat o ecoinsulă în curtea Școlii Gimnaziale nr. 8, unde elevii claselor pregătitoare și ai claselor I-IV vor depune, timp de două săptămâni, deșeuri reciclabile din hârtie, carton, plastic și metal. Ecoinsula este prevăzută cu 4 compartimente, două pentru deșeuri de hârtie/carton și două pentru plastic/metal și deține un sistem de monitorizare a gradului de umplere a containerelor.
Ecoinsula cântărește deșeurile și recunoaște clasă care a făcut depunerea prin scanarea unui cod QR. Fiecare doamnă învățătoare va primi câte un card cu care va deschide ecoinsula, iar cardul va fi asociat cu clasa pe care o reprezintă.
 
Concursul se desfășoară între cele 20 de clase primare, iar clasa care va colecta cea mai mare cantitate de deșeuri va fi recompensată cu o excursie la Destiny Park, București.
 
Înainte de începerea concursului, o echipa de la Polaris M Holding a făcut instructajul elevilor cu privire la pașii necesari pentru colectarea deșeurilor într-un mod corect, iar la final elevii au primit flyere cu informații despre concurs și procesul de colectare separată.
 
Obiectivul acestui proiect este de a-i încuraja pe copii, si prin intermediul acestora, și pe părinți, să colecteze separat deșeurile reciclabile și să adopte un comportament responsabil față de mediul înconjurător prin participarea directă la procesul colectării separate. Numai în acest mod putem reintroduce în circuitul de producție o cantitatea cât mai mare de deșeurile reciclabile, astfel diminuându-se cantitatea de deșeuri depozitată la groapa de gunoi.
 
După finalizarea concursului, ecoinsula va fi mutată la o alta unitatea de învățământ din municipiul Constanța, în concurs fiind cooptate mai multe școli.

Citește și
Programul de lucru Polaris în perioada sărbătorilor de iarnă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii