Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Pohta ce-au pohtit" Podul IPMC trece la Ministerul Transporturilor

ro

01 Jun, 2012 01:00 2831 Marime text

podIPMC01.jpgConsilierii locali municipali constănţeni au aprobat, ieri, în ultima şedinţă ordinară din mandatul 2008 - 2012, proiectul de hotărâre privind transmiterea imobilului Pasaj rutier Filimon Sârbu din domeniul public al municipiului Constanţa şi administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi încadrarea acestuia în categoria funcţională a drumurilor naţionale, în vederea realizării de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA a activităţilor de interes naţional în domeniul administrării drumurilor naţionale.

Este, deci, vorba despre trecerea Podului IMPC din ograda administraţiei locale constănţene în cea a Ministerului Transporturilor. Legat de acest aspect, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat ulterior şedinţei CLM: „Primul proiect important este transferul Podului IPMC către Ministerul Transporturilor, unde Constanţa are un secretar de stat (n. r. Valentin Preda) care se ocupă de preluarea şi repararea acestui pod. De fapt, de continuarea reparaţiilor începute înainte de venirea la Putere a lui Băsescu, pentru a finaliza podul, ca să avem această arteră, la fel cum este cea spre Mangalia".

Întrebat la cât estimează că se va ridica valoarea investiţiei, edilul-şef a declarat: „Cred că pentru finalizarea podului ar mai fi necesari 6 milioane de euro, bani pe care îi va da Ministerul Transporturilor". Cât despre termenul la care acest obiectiv ar putea fi finalizat, Mazăre a afirmat: „Cred că într-un an de zile maxim e gata, cu tot cu proceduri, licitaţie. Nu ştiu să vă spun acum dacă va fi preluat constructorul. În orice caz, constructorul va trebui plătit la zi, după care, probabil, tot el va finaliza".

Sarcina lui Valerică

Mai marele urbei şi-a exprimat speranţa ca transferul Podului IPMC către Ministerul Transporturilor să fie definitiv. „Noi am mai încercat să facem asta. Din păcate, n-a ieşit. De data asta, va ieşi. Este una dintre principalele sarcini ale secretarului de stat în ceea ce priveşte Constanţa: să terminăm această lucrare". Mazăre s-a referit la fostul său consilier, Valentin Răducu Preda, pe care, ieri, l-a alintat Valerică.

Amintim faptul că, de-al lungul timpului, municipalitatea a mai încercat în câteva rânduri să treacă Podul IPMC în patrimoniul Ministerului Transporturilor, motivând că administraţia locală nu îşi permite reparaţii de câteva milioane de euro. Mai mult, explica primarul în vara lui 2010, nici posibilitatea utilizării de fonduri europene nu ar exista, pentru că nicio axă nu ar permite accesarea de bani pentru drumuri.

Doi ani mai târziu, „Valerică" al lui Mazăre primeşte sarcina reparării Podului IPMC. Rămâne de văzut ce urmează să se întâmple în continuare, fiindcă, potrivit procedurilor, hotărârea de Consiliu Local trebuie să fie urmată de o hotărâre de Guvern.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii