Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plecați la drum ? InfoTrafic Lucrări pe autostrada A2 București-Constanța și valori de trafic ridicate pe DN 1A

ro

20 Feb, 2020 07:15 1764 Marime text

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă ca efect al manifestărilor meteo nefavorabile sau ca urmare a vreunui eveniment rutier.
 
Pe mai multe artere rutiere din județele Harghita și Covasna se circulă în condiții de ceață, cu vizibilitate redusă sub 100 de metri.
 
În județul Hunedoara, pe magistrala 200, între stațiile CF Simeria și Deva, din cauza unor probleme tehnice, circulația feroviară pe această rută este asigurată de o locomotivă cu tracțiune diesel. În acest moment, patru trenuri de călători au acumulat întârzieri. Se preconizează reluarea circulației feroviare la ora 07:00.

Din cauza lucrărilor de asfaltare a carosabilului, pe A2 București  – Constanța, începând din data de 19 februarie 2020 s-a instituit restricție de circulație pe calea 1 (sensul spre litoral) și se va circula pe calea 2 (sensul spre Capitală), pe ambele sensuri, între km 11+500 m și 17. Banda 2 va fi sensul de mers către Constanța. Limita de viteză în zona lucrărilor este de 60 de km/h.

Se menționează că circulația feroviară este în continuare oprită  pe magistrala 900, la kilometrul feroviar 142+400 de metri, între stațiile CF Stoenești și Drăgănești-Olt, județul Olt, după ce, un tren marfar, care circula pe relația Craiova – București Nord și ce avea în componență 37 de vagoane încărcate cu cereale, a deraiat, la data de 17 februarie 2020, cu 15 dintre acestea.
 
În ceea ce privește fluența traficului, se circulă în condiţii de aglomeraţie pe sensul de intrare în Capitală al DN 1A București - Ploiești, în zona localității Mogoșoaia, dar și pe DN4 Oltenița – București, la intrare în orașul Popești-Leordeni. Valorile de trafic sunt ridicate și pe Centura București, în zona localităţilor Mogoșoaia, Chitila și Pantelimon.
 
Pentru prevenirea accidentelor rutiere,  conducătorii auto sunt sfătuiți să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii