Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pisică sălbatică care vânează noaptea, surprinsă pe timpul zilei de camerele de supraveghere într-o rezervație UNESCO din România (VIDEO)

ro

30 Aug, 2023 12:40 927 Marime text
Sursă foto: Facebook/Romsilva
  • O pisică sălbatică însetată a fost surprinsă pe camerele de supraveghere dintr-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, informează Romsilva pe pagina de Facebook.
 
O filmare urcată pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor –Romsilva face furori pe platforma de socializare.
 
Pe camerele de filmat dintr-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului a fost surprinsă o pisică sălbatică.
 

Este vorba desre un Felis silvestris, „un animal solitar care vânează noaptea şi foarte rar este văzut de oameni în mediul său natural. Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri și poate avea, la maturitate, o greutate de 8 kilograme. Pisica sălbatică se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări“, informează Romsilva.

 
Parcul Național Semenic - Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în judetul Caraș-Severin, și are o suprafață de 36.051 hectare.
 

„Aici există zece rezervații naturale, o rezervatie ștințifică și un sit UNESCO în zone de protecție strictă și integrală, și numeroase obiective și trasee turistice“, mai adaugă sursa.

 


Citește și:

Controale la agenții economici din industria lemnului în Bistrița-Năsăud. Ce nereguli au constatat polițiștii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii