Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piață volantă în Peninsulă. RAEDPP vrea să o amplaseze chiar lângă Edificul Roman cu Mozaic

ro

04 Aug, 2022 12:15 1836 Marime text
  • RAEDPP a trimis cereri pentru avizare a pieței volante la primărie, DSV
  • Este vorba despre o piață temporară, care va funcționa de principiu în zilele de sâmbătă și duminică între orele 8.00-14.00
  • Piața nu va avea tarabe, ci mese și căsuțe de lemn


Mai mulți locuitori ai Peninsulei au participat la sediul RAEDPP la o discuție pe tema amplasării unei piețe volante în centrul istoric al Constanței.
Peninsularii au discutat cu Daniela Fronescu, șef serviciu Administrare Piețe, Târguri şi Oboare și cu noul director general al Regiei, Iuliana Dobrin.
 
Din discuții a reieșit faptul că RAEDPP vrea ca locul de desfășurare al pieței să fie lângă Edificul Roman cu Mozaic, aproape de WC-ul public (aflat tot în administrarea RAEDPP), pentru că piața trebuie să aibă acces la apă, potrivit cerințelor DSV.
 
Între timp RAEDPP a trimis cereri pentru avizare a pieței volante la primărie, DSV.
 
Este vorba despre o piață temporară, care va funcționa de principiu în zilele de sâmbătă și duminică între orele 8.00-14.00.
 
Piața nu va avea tarabe, ci mese și căsuțe de lemn.

RAEDPP plănuiește să deschidă această piață până la sfârșitul lunii august, după primirea tuturor avizelor.
 
Piața va fi destinată exclusiv producători locali care vor putea închiria mesele cu un 1 leu/zi.
 
Suplimentar, locuitorii din Peninsulă au transmis conducerii RAEDPP că WC-ul de la Mozaic nu este deschis tot timpul. Se va verifica acest lucru pentru că oficial WC-ul trebuie sa fie deschis zilnic intre 8-20.
 

Precizăm că luna trecută a fost deschisă și piața volantă de pe strada Brizei (lângă terenul de sport). Piața a fost înființată de RAEDPP la solicitarea locuitorilor din Cartierul Poarta 6.

Și această funcționează tot sâmbătă și duminică, în intervalul orar 08.00 – 14.00, constănțenii având posibilitatea achiziționării de fructe și legume proaspete, de sezon, direct de la producători locali din județele Constanța, Tulcea, Ialomița sau Maramureș.

 
Precizări:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii