Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petre Enciu- „Primii metri cubi de beton de la Mormântul Pictat Hypogeu!“ (VIDEO)

ro

19 Jan, 2023 09:33 1663 Marime text

Vești bune pentru constănțeni!

Muncitorii au turnat primii metri cubi de beton la Mormântul Pictat Hypogeu din centrul străvechiului Tomis.


Primii mc de beton de la Mormântul Pictat Hypogeu!, este postare însoțită de video pe pagina de facebook a lui Petre Enciu , vicepreședintele CJC. 


 
Amintim că, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a semnat Ordinul de începere a execuției lucrărilor de reabilitare a Mormântului Pictat Hypogeu.

Proiectul are o valoare de aproximativ 6,5 milioane de lei, iar lucrările sunt estimate a fi finalizate în luna octombrie 2023.

Mormântul pictat de tip hypogeu este unic în România și a fost descoperit în Constanța în anul 1988. Se presupune că mormântul aparținea unei importante familii tomitane, care trăia la începutul secolului al IV-lea, când Tomisul a fost una dintre cele mai înfloritoare metropole de la pontul de vest.

Proiectul “Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat hypogeu" este finanțat prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 5: “Ȋmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural", Prioritatea de investiție 5.1: “Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural", Operatiunea: “Impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale".

Primăria Constanța a eliberat pe 7 noiembrie 2022, o autorizație de construire pentru UAT Județul Constanța. Documentul este valabil 24 de luni.


Sursa foto-video: Facebook/ Petre Enciu 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii