Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 24 de tone de articole pirotehnice confiscate în mai puțin de 3 săptămâni de polițiști. Care este valoarea acestora

ro

11 Dec, 2021 15:14 1657 Marime text
Poliţiştii au confiscat 24.760 de kilograme de articole pirotehnice în valoare de 669.184 de lei, în urma a 536 de controale desfăşurate în perioada 22 noiembrie - 9 decembrie, în complexe, pieţe şi alte obiective, în urma unei acţiuni naţionale pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice.În urma acestei acţiuni, intitulată "Foc de artificii", au fost înregistrate 126 de dosare penale, în care sunt cercetate 145 de persoane. De asemenea, au fost constatate 134 de infracţiuni şi aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.850 de lei, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă, 11 decembrie, de Poliţia Română.În perioada 22 noiembrie - 9 decembrie 2021, au fost verificate 177 de persoane fizice şi juridice autorizate, fiind efectuate 536 de acţiuni în complexe, pieţe şi alte obiective. Pe timpul desfăşurării acţiunilor, au fost identificate şi 117 persoane fizice şi juridice neautorizate.


Poliţia Română a declanşat, pe 22 noiembrie, acţiunea naţională "Foc de artificii", pentru verificarea legalităţii operaţiunilor desfăşurate de persoanele fizice şi juridice cu articole pirotehnice.


Conform IGPR, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în colaborare cu poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică, Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţiei de Poliţie Transporturi, Direcţiei Rutiere şi ai Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, acţionează pentru creşterea siguranţei cetăţeanului, prin activităţile de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă.


În cadrul acţiunilor, poliţiştii cooperează cu specialişti din cadrul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale - Inspectoratele Teritoriale de Muncă şi Ministerului Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Foto Facebook/ Poliția Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii