Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:39 01 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 20% din proiectul de înnisipare a plajelor din zona Mamaia – Navodari, finalizat

ro

04 Jan, 2021 00:00 1031 Marime text
  • Proiectul de lărgirea a plajelor pe tronsonul Mamaia-Năvodari a debutat pe data de 13 noiembrie 2020
  • În mai puțin de două luni, peste 20% din lucrări au fost finalizate
  • Din cele aproximativ 4.3 milioane de m³ de nisip, care se vor așterne pe sectoarele nou înnisipate, deja s-au "așezat" pe litoralul nostru peste 800.000 de m³ de nisip
  • Începând cu primăvara viitoare, vor demara lucrările efectiv și în zona Eforie, a stăvilarelor de la Edighiol și Periboina și a plajei din Agigea
  • Până în 2023, litoralul românesc va beneficia de plaje noi


Proiectul de lărgirea a plajelor pe tronsonul Mamaia-Năvodari a debutat pe data de 13 noiembrie 2020.
În mai puțin de două luni, peste 20% din lucrări au fost finalizate.
“Din cele aproximativ 4.3 milioane de m³ de nisip, care se vor așterne pe sectoarele nou înnisipate, deja s-au "așezat" pe litoralul nostru peste 800.000 de m³ de nisip.
Atât echipele de pe uscat cât și cel de pe draga absorbant refulantă, care aduce nisipul din largul Mării Negre, muncesc cu motoarele turate la maxim, chiar și în această perioadă.


Totul se desfășoară în grafic, în ciuda problemelor întâlnite pe plajă, așa că ne așteptăm ca, până la începutul sezonului estival 2021, să finalizăm cu succes toată înnisiparea”, anunță directorul ABADL, Bogdan Bola.


Conducerea instituției mai anunță că începând cu primăvara viitoare, va demara lucrările efectiv și în zona Eforie, a stăvilarelor de la Edighiol și Periboina și a plajei din Agigea.


Până în 2023, dacă totul se va desfășura în condiții normale, litoralul românesc va beneficia de plaje noi, acest lucru urmând să aducă beneficii reale turismului constănțean.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii