Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 170 de permise de conducere reținute ieri în urma acțiunii Blocada

ro

17 Jan, 2024 12:22 649 Marime text
Ieri, 16 ianuarie 2024 în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.
 
Potrivit Poliției Române, la nivel național, peste 4.039 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
 
Au fost organizate 366 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 5.524 de autovehicule și legitimate 8.449 de persoane.
 

„Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 2.435 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 155 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.
 
În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 17 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 12 de conducere sub influența alcoolului. Au fost reținute 171 de permise de conducere, dintre care 20 pentru alcool și 51 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 139 de certificate de înmatriculare“ - au mai precizat reprezentanții Poliției Române.

 
Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.
 
Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

Citește și: 

Acțiunea BLOCADA continua, Intervențiile polițiștilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii