Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 20 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 100.000 de rezervații, parcuri naturale și zone protejate în lume, ocrotite de pădurari Ziua Mondială a Pădurarilor. Ce scop are (video)

ro

31 Jul, 2020 07:39 1822 Marime text
  • Pădurarii sunt persoanele care au ca rol principal protejarea habitatului natural din păduri sau parcuri naturale.
  • Denumită în engleză World Ranger Day, Ziua Pădurarilor are ca scop celebrarea muncii pe care acești oameni o fac zi de zi în slujba naturii și a menținerii unui habitat natural sănătos.
În Austria, Elveția sau România, este o funcție de stat care se obține după terminarea unei școli silvice. În prezent, în Germania pădurarul este un lucrător de pădure care, pe lângă funcția de îngrijire a pădurii, este însărcinat și cu lucrări de defrișare.

În România, pădurarul aparține de Ocolul Silvic, fiind subordonat tehnicianului și inginerului silvic.

Este o zi potrivită pentru conștientizarea eforturilor pădurarilor și pentru arătarea recunoștinței față de o eventuală cunoștință, prieten sau rudă care se îndeletnicește cu această ocupație. Se estimează că există mai mult de 100.000 de rezervații, parcuri naturale și zone protejate în lume care sunt ocrotite de pădurari. Cel mai vechi parc național este Yellowstone, din Statele Unite ale Americii. Ziua Pădurarilor a fost ținută pentru prima dată în 2007 și a fost organizată de International Ranger Federation.

În jurul lumii, s-au organizat diferite evenimente pentru celebrarea acestei zile, de-a lungul timpului. Printre acestea se numără și plimbări în natură cu ghizi, proiecții de documentarii etc. 

Sursa foto: wikipedia.org

Sursa video: Youtube/ Angela Rusu

Citește și: Romsilva a numit un nou director general cu mandat provizoriu. Despre cine este vorba
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii