Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru străini luați în custodie publică și două decizii de returnare emise de polițiștii de imigrări

ro

13 Dec, 2023 13:23 748 Marime text
Sursa foto: IGI
 
  • Poliţiştii de imigrări din Bucureşti au introdus, ieri, în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre, patru tineri, care au fost transferaţi de autoritățile din Slovacia în baza Regulamentului Dublin. Pe numele altor două persoane au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile, potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI).
 
La data de 12 decembrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București au preluat de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă – Otopeni patru tineri, cu vârste cuprinse între 22 și 30 de ani, toți din Nepal, bănuiți de infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
 
Persoanele în cauză au fost introduse în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre, urmând a fi dispuse și măsuri în consecință.
 
În aceeași zi, polițiștii de imigrări au mai depistat în ședere ilegală două persoane de 20, respectiv 37 de ani, din Iran și Filipine.
 
Față de acestea, polițiștii de imigrări au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare totală de 2.400 de lei, fiind emise și decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile de pe teritoriul țării noastre.
 
De asemenea, la ieşirea din ţară, pe numele celor două persoane va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru perioade de 6 luni, respectiv un an, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, conform sursei.
 
 
Citește și
Trei străini transferați din Germania în baza regulamentului Dublin
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii