Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru jocuri video diferite care-ți vor asigura distracția pe parcursul anului 2023

ro

14 Mar, 2023 10:17 1278 Marime text

Ești copleșit de cantitatea de jocuri video noi care sunt lansate în fiecare an? Prietenii te sfătuiesc să te apuci de prea multe jocuri și nu știi cu care să începi? Ei bine, dacă nu ești convins, nu ai de ce să te grăbești. Știm că fiecare gamer este diferit, așa că ți-am pregătit câteva sugestii de jocuri din categorii complet diferite, pentru a ne asigura că vei găsi ceva distractiv, care să te distreze în acest an.

Super Smash Bros. Ultimate

Acesta este unul dintre cele mai inedite jocuri cu lupte lansate vreodată. Se spune că jocul dezvoltat de Sora Ltd. și Bandai Namco a venit la cererea consumatorilor. Acesta include un total de până la 80 de caractere care pot fi deblocate, însă nu vorbim despre orice caractere… Pe lângă personajele din franciza Mario (de unde nu puteau lipsi Luigi, Peach și Donkey Kong), sunt prezente personaje surpriză, cum ar fi Simon Belmont din Castlevania, Ryu și Ken din celebrul joc arcade Street Fighter, Samus Aran din Metroid, Pikachu și alți nouă pokemoni, dar și șase personaje din Fire Emblem. Versiunea lansată în 2018 pentru Nintendo Switch este net superioară celor lansate înainte pe 3DS și Wii U, incluzând, pe lângă numărul record de luptători, hărți și melodii inedite, dar și lupte de grup, pe lângă cele clasice de tip 1 vs. 1.

Poker: Texas Hold’em

Această versiune a celebrului joc de poker a fost inventată la începutul secolului XX, în Texas, însă a rămas relativ necunoscută până în anul 1967, atunci când a fost introdusă în cazinourile din Las Vegas. Ierarhia mâinilor din setul de reguli poker Texas este identică cu cea de la 5 Card Draw – versiunea clasică de poker cu cinci cărți, prin urmare, cunoscătorii pot face tranziția fără prea mari bătăi de cap. În ceea ce privește regulile, Texas Hold’em este similar cu varianta clasică, însă se bucură de un plus de dinamism, datorită celor cinci runde de pariere existente. De asemenea, faptul că jucătorii au în comun cele cinci cărți de pe masă face ca jocul să depindă mai mult de abilitățile de matematică și statistică ale participanților, decât de simpla citire a gesturilor celorlalți. Din acest motiv, pokerul a devenit un sport al minții și este foarte popular online. Pe internet se organizează zilnic nenumărate turnee și sunt disponibile numeroase mese unde se poate juca „cash”.

Minecraft

Acest joc de tip „sandbox” a fost vândut în peste 176 milioane de exemplare în ultimii 12 ani. Este inedit, pentru că oferă posibilitatea de a construi clădiri, orașe, țări și chiar continente, în diverse forme de joc. Există un mod de joc cu resurse nelimitate, însă acela nu este atât de antrenant precum cel standard, în care utilizatorii trebuie să caute resurse pe hartă, să-și confecționeze arme, să se lupte cu adversarii, să reziste atacurilor venite în mod spontan și să se apere de către monștrii care pot apărea în peșteri sau noaptea, oriunde. În Minecraft, utilizatorii sunt invitați să-și dea frâu liberi imaginației și să se autodepășească de fiecare dată, realizând construcții din ce în ce mai îndrăznețe și inedite. Jocul dezvoltat de Mojang nu are niveluri și nici misiuni, însă a devenit un real fenomen global, fiind disponibil pe toate platformele (smartphone, consolă, computer etc.) și sistemele de operare populare din Europa.

Overwatch

Overwatch, un joc de tip „first-person shooter multiplayer”, este unul dintre cele mai deosebite jocuri lansate în ultimul deceniu. Pe lângă faptul că se bucură de una dintre cele mai importante comunități din sfera eSports, Overwatch este un joc extrem de distractiv. Jocul a fost dezvoltat de unul dintre cei mai titrați dezvoltatori de jocuri video din toate timpurile, Blizzard Entertainment. Utilizatorii pot alege unul dintre cele 30 de personaje disponibile, cu care va lupta alături de alți cinci coechipieri. Scopul jocului este de a apăra diferite puncte de control și de a muta încărcătura utilă pe hartă într-un timp limitat. Se pot obține și diverse „recompense cosmice”, care constau în lucruri precum skin-uri sau carduri.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii