Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patronul firmei de deratizare, reţinut după incidentul de la Timișoara

ro

19 Nov, 2019 07:46 1873 Marime text
Patronul firmei care a efectuat deratizările în două blocuri de locuințe din Timișoara a fost reţinut, anunţă Antena3, scrie observator.tv. 

Un bebeluş de doar nouă zile, un copil de trei ani şi mama acestuia din urmă, au murit la spital, după ce în blocul în care locuiau a fost făcută o dezinsecţie şi o deratizare de către o firmă care nu a anunţat locatarii de acţiune, înainte ca aceasta să aibă loc.

Audierile la sediul Poliției Timiș au durat toată noaptea în dosarul tragediei din Complexul Studențesc, unde doi copii și mama unuia dintre ei au murit, iar 11 adulți și 19 copii au fost internați după ce în blocurile în care locuiau s-a făcut dezinsecție.

Potrivit Antena3, patronul firmei care a efectuat dezinsecţia în cele două blocuri a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

Primele investigații au scos la iveală faptul că nenorocirea s-a produs pentru că s-au folosit pastile care conțin fosfura de aluminiu, care face parte din grupa I de toxicitate, scrie pressalert.ro. 

Aceasta eliberează gazul de fosfură atunci când vine în contact fie cu umiditatea atmosferică, fie cu acid clorhidric în stomac. Spectrul de utilizare al produsului este destul de larg fiind inclus in raticide, insecticide, dar ca si fumigator pentru depozitele de cereale.

De asemenea este utilizat pentru a ucide mamifere mici precum cârtițe sau rozătoare. 


Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța 


Citește și: Opt adulţi şi nouă copii, internați în urma deratizării dintr-un bloc din Timișoara. Doi copii și o mamă au murit

                  ​Timișoara Doi minori și o mamă au murit după ce, în blocul în care locuiau, s-a făcut dezinsecție
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii