Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paștele Catolic și sărbătoarea Floriilor, în siguranță. Recomandările polițiștilor tulceni

ro

16 Apr, 2022 19:26 1442 Marime text


Sărbătoarea Floriilor, foto: pexels
În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea vor fi la datorie, pentru ca Sărbătorile Pascale Catolice și Sărbătoarea Floriilor să fie celebrate în siguranță.

Peste 200 de poliţişti vor acţiona în această perioadă, în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, în zona lăcașurilor de cult de pe raza județului Tulcea, unităților de alimentație publică precum și în locurile aglomerate (gări, autogări,  piețe, târguri și oboare).

Efectivele de poliție care participă la misiuni în această perioadă vor acționa, pe de o parte pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare, transmite IPJ Tulcea. 

Polițiștii vor fi la datorie pentru prevenirea oricăror incidente cât și pentru ca fiecare cetățean să se bucure de aceste sărbători.

Totodată, polițiștii rutieri se află pe principalele artere din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și le recomandă celor care pornesc la drum către destinațiile alese, să fie atenți, să nu se grăbească, să respecte regulile de circulație, întrucât important este să ajungeți în siguranță la destinație.

Va fi folosită, în cadrul misiunilor specifice, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, de către toate formaţiunile de poliţie rutieră, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, în funcţie de condiţiile atmosferice şi de evoluţia valorilor de trafic înregistrate.
 
Totodată, vor fi verificați agenţii economici care desfăşoară activităţi de prelucrare, depozitare, transport, comercializare de animale vii, ouă sau alimente de origine animală, produse de panificaţie, precum şi vin sau alte băuturi alcoolice, sub aspectul respectării normelor sanitar-veterinare şi înregistrării în evidenţele financiar-contabile a cantităţilor de mărfuri aprovizionate sau vândute.



Recomandările IPJ Tulcea 

 
Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, recomandăm cetăţenilor să urmeze câteva dintre sfaturile noastre: 

* Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi închideţi ferestrele!
* Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!
* Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
* Respectaţi regimului legal de viteză!
* Adaptaţi permanent viteza condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană!
* Respectați indicațiile polițiștilor aflați în serviciu, pentru asigurarea fluenței traficului!
* În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii