Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:19 18 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul și-a închis ședința pe tema Legii bugetului de stat pe anul 2021 la ora 02.00

ro

02 Mar, 2021 03:11 798 Marime text
  • Şedinţa plenului reunit al Parlamentului dedicată dezbaterii proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost suspendată, în noaptea de luni spre marţi, la ora 02,00, după terminarea programului de lucru, discuţiile urmând să continue astăzi, de la ora 10,00.

Tot astăzi se va dezbate şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat, fiind programat şi votul final pe cele două proiecte.

Dezbaterile au fost oprite la Anexa 3 - bugetul Ministerului Dezvoltării, unde au fost formulate şi supuse votului mai multe amendamente.

Anterior, parlamentarii au votat cele 57 de articole ale proiectului Legii bugetului şi primele două anexe.

Nu a fost acceptat niciun amendament, fiind aprobată forma Guvernului.

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a susţinut suplimentarea cu 80 milioane lei a bugetului Secretariatului General al Guvernului, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte, în scopul acordării de fonduri pentru reabilitarea de biserici. Amendamentul a fost respins cu 174 de voturi "pentru", 224 - "împotrivă" şi patru abţineri.

Au fost respinse şi amendamentele grupului AUR privind suplimentarea sumelor pentru burse acordate elevilor români care studiază materii în limba română în şcolile publice din Ucraina, Republica Serbia, Republica Ungară şi pentru sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni din comunităţile istorice din jurul graniţelor şi Balcani.

La bugetul Ministerului Dezvoltării au fost formulate cele mai multe amendamente - 2.487 -, care vizau finanţări de lucrări de obiective de investiţii şi infrastructură în anumite localităţi - lucrări de apă, canal, asfaltări de drumuri, extindere reţele de gaze, însă şi acestea au fost respinse.

Camera Deputaţilor şi Senatul, reunite în şedinţă comună, au început, ieri, la ora 16,00, dezbaterile pe proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021. Votul final va fi dat marţi.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii