Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul s-a reunit pentru învestirea Guvernului Orban. Un deputat Pro România Constanța votează Guvernul

ro

04 Nov, 2019 14:18 2441 Marime text
Parlamentul s-a reunit luni pentru a acorda votul de învestitură Guvernului Orban.

În sală şi-au anunţat prezenţa 235 de parlamentari ceea ce înseamnă că este întrunit cvorumul de lucru.

Şedinţa este condusă de Alina Gorghiu.

În sală este prezent premierul desemnat Ludovic Orban stă, alături de vicepremierul desemnat Raluca Turcan.

Şedinţa a început cu un moment de reculegerea în memoria lui Sorin Frunzăverde, decedat duminică.

Pentru ca Guvernul să fie învestit este nevoie de prezenţa a cel puţin 233 de parlamentari la şedinţă şi de întrunirea a minimum 233 de voturi favorabile.

UPDATE 13

Oficial, Guvernul Orban a trecut cu 240 de voturi din 240

UPDATE 12

Votul s-a terminat. Începe numărarea voturilor

UPDATE11

Până la litera M în camera Deputaților, niciun vot nu a fost împotrivă, potrivit presei centrale. Până în acest moment, 234 de parlamentari au votat. 

UPDATE 10

A început votul la Camera Deputaților. Până în acest moment, s-au înregistrat 64 de voturi.

Liviu Banias și Sorin Cîmpeanu de la PRO România au votat pentru învestirea Guvernului Orban.

Un deputat PSD Cluj a votat pentru. Acesta a spus că este nemulțumit de ceea se întâmplă în PSD, potrivit presei centrale. 

Gabriel Petrea, fostul președinte al TSD nu este prezent la vot.

UPDATE 9

Votul a început! 

Sunt înregistrați 240 de parlamentari la începutul ședinței.

Doi foști parlamentari PSD au votat pentru învestirea Guvernului Orban. 

UPDATE 8 

Kelemen Hunor, liderul UDMR a declarat: „Noi nu așteptăm minuni de la noul guvern. Așteptăm o guvernare responsabilă, respect pentru fiecare om și comunitate. Așteptăm rectificarea de buget și proiectul de buget pentru anul viitor. Dacă nu veți folosi OUG decât în cazuri excepționale, dacă ne veți respecta, vă vom respecta și noi domnule premier. Aveți câțiva miniștri cu aviz negativ. Aveți și miniștri care nu au ce căuta într-un guvern de centru dreapta. Răspunderea vă aparține. Orice greșeală, aroganță, exces va compromite șansa să continuați după alegerile parlamentare. România va avea nevoie de o guvernare de centru dreapta. Depinde de cum veți guverna. Vă vom vota azi ca să plecați din port către mare. Suntem pregătiți să vă sancționăm cu o moțiune de cenzură dacă va fi cazul”

Dan Barna a declarat: „Ne așteptăm ca măsurile pe care le-am agreat să devină obiective clare și asumate de guvernul dvs. Sunteți în fața unei mari provocări. Pornim să reparăm România în urma unei guvernări , nu cred că de la Cuza încoace a fost una mai incompetentă. Despre recursul compensatoriu, pentru o mână de persoane cu probleme de corupție., PSD a scos în stradă mii de infractori. Provocarea de a ajunge cât mai repede la alegeri rămâne o temă importantă. Votul de azi al USR este un vot care nu e o garanție că vom rămâne nepăsători. E fundamental nevoie să ne depesedizăm noi ca societate. Miza e că România la 30 de ani de la Revoluție are șansa la un tur II fără PSD”
 
Varujan Pambuccian (minorități)„ Avem 17 membri, toți prezenți, vom vota guvernul”
 
Varujan Vosganian (ALDE): „ ALDE va vota acest guvern pentru a nu risca o perioadă de instabilitate Solicităm ca în proiectul de buget să aveți 4% cel puțin pentru investiții publice anul viitor. Mă așteptam ca în reforma în justiție să evocați și abuzurile”.

Marius Pașcan (PMP): Cea mai importantă este stabilitatea țării. Vom vota la vedere pentru guvernul Orban. Noul Guvern trebuie să se întoarcă cu fața la popor. Poporul a cerut 300 de parlamentari. Este nevoie de două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor. Vom susține Guvernul Orban

UPDATE 7

„Ordinea publică: Trebuie să readucem Jandarmeria și Poliția în situația de slujitor al cetățeanului. Trebuie să terminăm cu utilizarea politică, pentru a-i apăra pe potentații zilei. Este imperios necesar și vă cer sprijinul să abrogăm recursul compensator.
 
De asemenea, serviciul de probațiune trebuie dezvoltat. Trebuie refăcută capacitatea Poliției de a-si îndeplina misiunea. Trebuie terminat cu interimatelor. Trebuie terminată practica numirii prin delegație. Trebuie să schimbăm mentalitatea în Poliție și Jandarmerie. Război total împotriva infracționalității, război total clanurilor interlope. Vom încerca să creștem alocările de la buget pentru edicație Trebuie să refacem învățământul profesional. Meseria e brătară de aur, spune o vorbă din popor, în urmă cu 15 ani din păcate scolile profesionale au fost puse pe butuci. Nu se poate ca școala românească să nu dea alternative.
 
În domeniul sănătății, trebuie să sistăm practica prin care omorâm medicamente prouse în țară pentru altele mult mai scumpe. Mai mare accent trebuie pus pe partea de prevenție. Noi nu vrem să ajungem la spital, noi vrem să ajungem la bal. Se poate evita mortalitatea evitabilă care e la cel mai înalt nivel. Din punctul de vedere al infrastructurii nu am avut parte numai de minciuni gogonate. Infrastructura de e fundamentală pentru a asigura dezvoltarea economică a României. În materie de politică externă: parteneriatul strategic cu SUA, NATO și un mecanism de influențare a deciziilor la nivel european.
 
În domeniul apărării, trebuie deblocate toate procedurile competitive privind programul de înzestrare a armatei. Deși aș putea să vă vorbesc zile întregi, voi înceia cu câteva cuvinte despre mediu. Situația e dramatică. Trebuie oprite defrișările.
 
Susțin modificarea legii: posibilitatea ONG de a fi administratori pe parcuri naționale. Guvernul nostru va readuce raportul dintre Parlament și Guvern așa cum e în constituție. Voi evita la maxim OUG. Voi fi permanent în dialog cu Parlamentul României. Nu putem să mai acceptăm ca doi-trei oameni să adopte acte normative peste noapte. Miniștrii din acest guvern vor fi prezenți la comisii și la grupurile parlamentare.

Infrastructura de transport este fundamentală pentru a asigura suportul dezvoltării economice a României. Sunt proiecte foarte importante cum este strategia Dunării pe care am discutat-o cu reprezentanții de la ALDE. Sunt proiecte de infrastructură în zona Moldovei care a fost vitregită de investiții în infrastructură care trebuie repornite cât mai repede pentru a permite conectarea acestei zone. Trebuie demarat în forță un program, nu trebuie inventat, avem un masterplan care este aprobat la nivelul Uniunii Europene și nu trebuie să facem altceva decât să-l punem în practică și să adaugăm alte proiecte care sunt necesare pentru dezvoltare”, a declarat Ludovic Orban în cadrul ședinței. 

UPDATE 6

Mobilizarea în sală estre maximă. La ședintă participă și senatoarea USR de Constața, Ramona Nicoleta Dinu, care este grav bolnavă.

UPDATE 5

Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Mircea Banias, Georgian Pop, Emilia Meiroșu și Damian Florea sunt parlamentarii Pro România care vor vota pentru învestirea Cabinetului Orban.

Mircea Banias este deputat Pro Romania de Constanța.

Banias a confirmat pentru cotidianul nostru, ZIUA de Constanța, că va vota pentru învestirea Guvernului.

UPDATE 4:

Premierul desemnat Ludovic Orban vorbeşte în plenul Parlamentului. El a început prin a-i felicita pe cei prezenţi şi a critica boicotul PSD şi Pro România. El prezintă programul de guvernare şi lista Guvernului.,

,Nu-mi aduc aminte în ultimii 30 de ani să se fi întâmplat așa ceva, ședința de învestire să fie boicotată de două partide politice care arată lipsa totală de respect față de români. Arată toate prostiile pe care le fac, fiind părtași la toate nenorocirile care se fac azi. Venim după o moțiune de cenzură care a pus capăt unei guvernări care a făcut mult rău României. Trebuie să înepem un drum al construcției, al refacerii unității, al reluării dialogului instituțional, un drum care să pună bazele unei dezvoltări economice pe baze solide si termen lung. Acest Guvern este unul cu un mandat limitat, durata maximă de exercitare a puterii este de un an de zile. Avem de luat măsuri urgente. Uitați-vă ce se întâmplă cu blocarea minerilor în subteran. Își pun în pericol viața. Foarte multe instituții publice nu au resursele financiare pentru a încheia exercitiul bugetar. Există întârzieri în plata persoanelor cu dizabilități, a plății însoțitorilor. E fundamentală aprobarea unei OUG pentru rectificarea bugetară. În privința stocurilor, stăm extrem de prost. Suntem în poziția în care România a rămas ultima țară care trebuie să nominalizeze comisarul european. Am ajuns în situația în care UE, președintele CE ne cer de urgență desemnarea unui comisar. Nu în ultimul rând există necesitatea elaborării bugetului de stat pentru anul viitor."

UPDATE 3 :

În cadrul sedinței se va prezenta programul de guvernare și lista Guvernului de către Ludovic Orban, candidatul desemnat pentru funcția de prim-ministru și votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului și a întregii liste a Guvernului.

UPDATE 2:

PSD și Pro România au aunțat că nu vor participa la vot.

UPDATE 1:

Există probleme cu funcționarea cartelei electronice. Șase persoane au probleme cu aceste cartele. 



 Sursă foto: Captură Facebook / Privesc. EU
                    Facebook / Iulian Bulai

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii