Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pacienți în stare gravă, printre care și un copil, transportați cu două aeronave militare

ro

02 Feb, 2023 11:20 1022 Marime text
Misiune umanitară. Foto cu rol ilustrativ: Facebook/MApN
Două aeronave C-27 J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni medicale, au decolat joi, 2 februarie, din Baza 90 Transport Aerian, pentru a efectua misiuni de transport umanitar a doi pacienți.

Astfel, una dintre aeronave a avut misiunea de a prelua, din Lubeck (Germania), un pacient român diagnosticat cu arsuri pentru a fi transferat la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” din București, iar cealaltă aeronavă de a executa un zbor către Italia pentru transferul unui pacient minor de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” către o clinică din Palermo., transmite un comunicat din partea Ministerului Apărării Naționale. 

Monitorizarea pacienților pe timpul zborului este realizată de echipe medicale din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București și Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul de la/către Baza 90 Transport Aerian este asigurat cu ambulanțe ale SMURD.

Misiunile aeronavelor Forțelor Aeriene Române au fost executate la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență., mai punctează sursa citată. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii