Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ONG Mare Nostrum Plajele sunt mai murdare ca anul trecut. Mucurile de țigară, cel mai întâlnit deșeu

ro

11 Nov, 2021 15:46 1202 Marime text
  • ONG Mare Nostrum anunță faptul că, sesiunea de monitorizare a deșeurilor de pe litoralul românesc, vine cu o veste proastă - numărul deșeurilor este în creștere față de monitorizarea din luna octombrie a anului trecut.
ONG Mare Nostrum a finalizat centralizarea datelor privind cantitatea de deșeuri înregistrată pe 9 dintre secțiunile de plajă ale litoralului românesc, potrivit metodologiei europene. Rezultatele arată că plajele sunt mai murdare decât au fost anul trecut. 

Perimetrele de plajă monitorizate au fost în localitățile Vama Veche, Saturn, Tuzla, Eforie, Constanța, Mamaia, Năvodari, Corbu și Edighiol, ultimele având statut special, de zonă protejată și fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Cantitatea de deșeuri de pe litoralul românesc este în creștere, conform datelor obținute de specialiștii ONG Mare Nostrum în ultimii ani. 

În sesiunea de monitorizare a deșeurilor din această toamnă au fost identificate 17.762 deșeuri din material polimeric artificial, cauciuc, materal textile, hârtie, carton, lemn prelucrat, sticlă, ceramică, metal.

Cel mai murdar sector a fost cel din municipiul Constanța, cu 4.613 deșeuri, urmat de sectorul din orașul Năvodari, cu 3.932 și Mamaia Nord cu 2.891 de deșeuri.

Mucurile de țigară reprezintă cel mai întâlnit deșeu pe plajele românești, fiind identificate 10.323 elemente, adică 58% din totalul deșeurilor înregistrate.

Sursă foto: ONG Mare Nostrum
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii