Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omagiu adus reperelor istoriei naţionale Radu Cristian a depus o coroană de flori la Complexul Monumental al Eroilor

ro

24 May, 2012 22:00 2940 Marime text

Cristian_Radu_1.jpgRadu Cristian, candidat independent la Primăria Municipiului Mangalia, a participat, ieri, la un eveniment dedicat eroilor români care au căzut fie în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, fie în timpul Revoluţiei Române din Decembrie '89. Ceremonialul a avut loc la Complexul Monumental al Eroilor din Mangalia, situat pe platoul din faţa Casei de Cultură.

Cristian_Radu_2.jpgCu ocazia Zilei Eroilor, la Mangalia au depus coroane de flori o serie de partide şi formaţiuni politice, asociaţii de miliari în rezervă şi în retragere, precum şi, aşa cum am menţionat mai sus, Radu Cristian, aspirant independent la mandatul de edil-şef al celei mai importante localităţi din sudul litoralului.

Ziua de ieri a avut o simbolistică aparte, dat fiind faptul că Ziua Eroilor a coincis cu sărbătoarea Înălţării Domnului. Radu Cristian a declarat, ulterior depunerii coroanei de flori, că gestul său reprezintă un semn de omagiu şi gratitudine pentru toţi cei care şi-au slujit ţara şi care, prin devotamentul lor, au apărat România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • karadeniz 25 May, 2012 01:00 Începând cu 1920 Ziua Înălțării Domnului fost decretată sărbătoare națională – Ziua Eroilor, pentru comemorarea eroilor căzuti în razboi, România fiind prima țară din lume care a decretat această zi ca sărbătoare națională. Din 1948 până în 1994 Ziua Eroilor a fost comemorată la 9 mai. Din 1995 s-a revenit la comemorarea acestei zile de Inălțarea Domnului. În concluzie simbolistica aparte, dată de coincidența celor două sărbători, este una permanentă.