Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” anunță Perseidele de anul acesta se vor vedea pe un cer inundat de lumina Lunii Pline

ro

10 Aug, 2022 15:52 2127 Marime text

Perseidele de anul acesta, foto: Facebook/ Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”Perseidele de anul acesta se vor vedea pe un cer inundat de lumina Lunii Pline

Pasionații de stele căzătoare și spectacole cerești se pot uita după Perseide în noaptea de 12 spre 13 august, după miezul nopții până dimineață.

În acea noapte se vor afla pe cer Luna Plină, aflată în preajma planetei Saturn, și planetele Jupiter, înspre sud, foarte strălucitoare, și Marte, înspre est, de culoare portocalie., transmite Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

Chiar dacă lumina Lunii va face ca cerul să nu mai fie negru, se vor putea vedea stelele căzătoare cele mai strălucitoare, care ar trebui să fie destul de numeroase.

Pentru a le vedea nu priviți înspre Lună, ci înspre est și sus, deasupra capului. Încercați să observați cerul măcar o oră pentru a vedea mai multe stele căzătoare, timp în care puteți învăța și câteva constelații.

Cer senin!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii