Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O romanca, finalista la Pulitzer

ro

22 Apr, 2009 12:15 1248 Marime text
Jurnalista americană de origine română Rukmini Callimachi, angajată la Associated Press, s-a numărat pe lista finaliştilor Pulitzer 2009 la secţiunea Reportaj internaţional, alături de publicaţia "Washington Post", care a scris o serie de articole despre opresiunea pe care o resimt femeile din ţările în curs de dezvoltare. Locuind şi desfăşurându-şi activitatea pe continentul negru, Callimachi s-a ocupat într-o serie de reportaje de abuzurile la care sunt supuşi constant mii de copii din Africa de Vest.

În vârstă de 35 de ani, Callimachi a emigrat din România cu părinţii ei pe când avea 5 ani. Trecută în certificatul de naştere drept Rukmini Sichitu, ea a decis la 16 ani să revină la numele familiei de domnitori fanarioţi din Moldova, pe care l-a purtat prinţesa Callimachi, căsătorită cu fratele bunicii sale.

Rezonanţele hinduse ale prenumelui jurnalistei se datorează naşei ei de botez, originară din India. După ce a studiat engleza în Statele Unite, ea a urmat, între 1997 şi 2000, un masterat în lingvistică la Oxford. Din 2003 este corespondent al agenţiei de presă Associated Press.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii